Hradec zdolal v derby Pardubice

Fanoušci Votroků ukončili bojkot. Ilustrační foto.
Fanoušci Votroků ukončili bojkot. Ilustrační foto. | autor: hradeckralove.cz

Fotbalisté Hradce Králové ve 3. kole Fobalové národní ligy hostili v rámci východočeského derby celek Pardubic. Zápas měl i přes fakt, že jde o derby další příznak důležitosti. Do hradeckých ochozů se totiž po bezmála deseti měsících vrátili "stávkující" fanoušci. Další zajímavou skutečností byla účast dlouholeté hradecké opory Pavla Černého. Ten totiž nastoupil v dresu Pardubic.

Do střetnutí vstoupili lépe domácí hráči, kteří měli míč častěji pod kontrolou a pohybovali se více na polovině soupeře. Před branku pardubického brankaře Knoblocha se ale dostávali jen výjimečně a ještě méně častěji se probojovali k zakončení.

Hostující tým působil podstatně efektivněji. Sice nehrál na první pohled aktivně, ale byl o to nebezpečnější. Už v 8. minutě z hranice velkého vápna pálil v dobré pozici Řezníček, ale Ottmar jeho nevydařený pokus zneškodnil. O dalších pět minut později už ale hradecký gólman kapituloval. Exhradecký Pavel Černý dostal ve středu hřiště až příliš mnoho prostoru, předhodil si míč před sebe, pořádně se do něj opřel a parádní střela skončila v síti. Ottmar se po ní natahoval marně - 0:1.

Ani inkasovaná branka ovšem domácí tým nepřiměla k vyššímu tlaku. Votroci sice měli více ze hry, ale v koncovce působili marně. Příležitosti Zorvana a Schwarze rozhodně nebylo možné označit za "tutovky" a podle toho to také dopadlo - brankař Knobloch měl minimum práce.

Úvod druhého poločasu bohužel mnoho změn nepřinesl. Domácí tým se marně pokoušel probojovat do pardubického pokutového území, ale marn. Naopak hosté mohli trestat v 54. minutě, když se hezky uvolnil Ladra. Jeho tvrdou umístěnou střelu s gólovými parametry však Ottmar dokázal vyrazit. Teprve pak se Hradec probral. Nejprve průnik Zorvana zastavil "žlutým" faulem hostují Piroch, z přímého kopu však Vlkanova v dobré pozici netrefil míč. O dvě minuty později už bylo vyrovnáno. Piroch totiž trefil ve velkém vápně míč rukou a kopala se penalta. Tu Pázler s přehledem proměnil - 1:1. Piroch navíc po druhé žluté kartě za protesty uviděl kartu červenou a musel předčasně do sprch.

Dění na hřišti tak dostalo během okamžiku zcela jiný ráz. Votroci totiž dostali půlhodinovou výhodu přesilové hry a té se rozhodli využít. Blízko vedoucí brance byl v 70. minutě Shejbal, ale jeho hlavička šla těsně nad břevno. Chvilku na to už ale domácí vedli. Po rohovém kopu předvedl "rybičku" Schwarz a hlavou poslal míč za Knoblocha - 2:1. A netrvalo dlouho a mohlo to být o dvě branky. Jenomže to by v 75. minutě musel Pázler z malého vápna lépe mířit. Přihrávku Marka Krátkého poslal jen do tyče.
Jednu z mála příležitostí k vyrovnání měli Pardubičtí v 80. minutě, kdy ze střední vzdálenosti pálil Řezníček, ale jeho pokus mířil těsně nad břevno. Ve zbývajících minutách si domácí tým i přes závěrečný tlak Pardubic pohlídal jednobrankový náskok a po upracovaném výkonu tak zvítězil 2:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme