Hradec zdolal po boji Mladou Boleslav 2:0

Ve 22. kole první fotbalové ligy přivítal Hradec Králové na svém stadionu Mladou Boleslav. Domácím by případná výhra zajistila posun do klidnějších vod ve středu prvoligové tabulky. Hosty by zase případný zisk tří bodů držel v boji o pohárové příčky. Hradci šlo navíc i to, aby odčinili prohru z posledního domácího střetnutí s Duklou.

Utkání se zpočátku neslo v opatrném duchu, první zajímavé okamžiky přinesla až 6. minuta, kdy Votroci zahrávali přímý kop z boční strany velkého vápna, Štěpánův pokus však Millerovu branku nehrozil. To bylo bohužel z obou stran na dlouhou stranu všechno. Hradec se sice snažil, ale Boleslav pozorně bránila. Hra se tak odehrávala především ve středu hřiště a zajímavých okamžiků bylo poskrovnu. Za zmínku snad stojí jen Štěpánova přihrávka do běhu Černému, ale hradeckému hráči chyběly v 17. minutě na dostihnutí balónu dva kroky. Na první brankovou příležitost si diváci museli počkat až do 28. minuty, kdy po rychlé narážečce utíkal na brankáře Lindra mladoboleslavský Šírl, ale domácího gólmana neprostřelil. Nakonec ale do konce poločasu branka padla a to do hostující branky. Po relativně "nevinné" akci se dostal v 36. minutě míč na hranici vápna k Vojtěchu Štěpánovi, který se po důrazném souboji s hostující obranou dostal před Millera a s přehledem skóroval - 1:0.
Druhý poločas byl o poznání atraktivněji než první dějství. Středočeši se snažili hned od začátku o vyrovnání a aktivně napadali hradeckou obranu. Jenomže jejich obrana byla stále častěji otevřená, čehož domácí dokázali využít a podnikali nebezpečné výpady. Postupně pak přebrali i herní iniciativu a zatlačili Boleslav do jejich obranného území. Vidět byla zejména dvojce Štěpán - Černý. První dělal hostům problémy svojí rychlostí, druhý jmenovaný zase bojovností a dobrou přihrávkou. Hostující obrana v čele s Fukalem ale vždy dokázala možné nebezpečí včas odvrátit. S blížícím se koncem však hostující celek dokázal nejen srovnat hru, ale postupně si začal vytvářet i výraznou převahu. Hradecká obrana odolávala jen s vypětím všech sil. Blízko vyrovnání byl v 69. minutě Zahustel, ale v rozhodujícím okamžiku mu chyběl krok, aby správně trefil míč. A hosté tlačili dál, ale domácí hráli víc než obětavě. Žádný míč pro ně nebyl ztracený, důsledně napadali rozehrávku Boleslavi a neuhnuli z žádného osobního souboje. A když bylo nejhůř, zasáhnul jistý Lindr v hradecké brance. A tato snaha se domácím vyplatila. Dvě minuty před koncem si pohrál s obranou hostů střídající rychlík Malínský, který vybojoval téměř ztracený míč. Nacentroval před branku a tam míč usměrnil za Millerova záda druhý střídající hráč Dvořák - 2:0. Tímto výsledkem také utkání skončilo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme