Hradec zakončil fotbalový podzim remízou 0:0 se Slováckem

V 17. kole nejvyšší fotbalové ligy hostili hradečtí Votroci Slovácko. Domácí měli hostům z Uherského Hradiště co oplácet. V prvním zápase letošní sezóny totiž na jihu Moravy prohráli 2:1. Navíc poslední dvě utkání v Liberci a s Bohemians vyšli Votroci bodově naprázdno, dokonce nedali ani gól a tak potřebovali nutně bodovat.

Začátek utkání bohužel nevypadal příliš na to, že by Hradečtí toužili příliš po třech bodech. Slovácko bylo aktivnější a domácí ohrozili Filipka v brance Slovácka až v 8. minutě. Střela Pilaře ze střední vzdálenosti hostujícího gólmana pořádně vylekala. A namále měli hosté hned z následujícího rohu, kdy Dvořákovu hlavičku brankář vytěsnil jen na břevno a odražený míč pálil Fischer nad branku. Každopádně Votroci se pořádně rozjeli a vysloužili si potlesk na otevřené scéně. Svým nasazením a ofenzivním pojetím hry dali vzpomenout na výkony, které počátkem sezóny táhly do Malšovic tisícovky diváků. Probuzení hráči Hradce předváděli i nadále nátlakovou hru, ale Slovácko se přizpůsobilo a jeho obrana pracovala poměrně spolehlivě. Hosté navíc často vyráželi k rychlým brejkům, které ale nebyli schopni dotáhnout do efektivní koncovky. Bohužel ani hráči Hradce nebyli v zakončení dlouho úspěšní, chyběla finální nahrávka. Nedařilo se ani z přímých kopů. Pokus Fischera ze 30. minuty hostující  obrana zblokovala, o pět minut později Kocourkův centrovaný pokus byl příliš dlouhý. Ve 33. minutě se opět vyznamenal Filipko, kdy zlikvidoval bombu Pávka z 25 metrů. Podobným způsobem probíhala hra až do konce poločasu - Hradec byl aktivnější a útočil, hosté spoléhali na rychlé protiútoky. Branka však do poločasového hvizdu nepadla.
Druhý poločas nezačali domácí nejlépe. Ve 48. minutě brankář Lindr nepřesně vykopl míč, ten se dostal ke Švancarovi a hostující útočník se řítil sám do vyložené šance. Míč však zbrkle vypálil na bránu a domácí udrželi čisté konto. Votroci se z této situace nepoučili a v obraně nechávali až příliš velké mezery. Naštěstí pro ně nebylo Slovácko v koncovce příliš potentní a k vážnějšímu ohrožení Lindrovy branky nedošlo. Čtyři tisícovky diváků však nemohly být  spokojeny. Hra postupem času upadala a oživit ji nemohly ani občasné pokusy ze standardních situací. Míč se pohyboval převážně ve středu hřiště, příležitostné výlety hráčů obou celků do velkého vápna mnoho vzruchu nepřinesly. Hosté nepříliš pohlednou podívanou podpořili taktickým zdržováním a častými fauly. Tato taktika jim vyšla. I přes závěrečnou snahu Votroků strhnout vítězství na svoji stranu žádná branka nepadla. Utkání skončilo zaslouženou remízou 0:0, ani jeden z celků si za předvedenou hru tři body nezasloužil. Zejména ve druhém poločase byl výkon obou týmů podpůrměrný.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme