Hradec zahájil výstavbu startovacích bytů

Hradecká radnice zahájila minulý týden třetí etapu výstavby takzvaných startovacích bytů pro mladé rodiny, které postaví firma Stako v  Třebši za Terronicem. Sedmdesát dva malometrážních bytů má být dokončeno příští rok na podzim.

„Nejsou to byty pro sociálně slabé. Jsou přidělovány podle zásad schválených radou města zejména mladým lidem, kteří splní určené parametry,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. Byty radnice  nabídne na tři roky se  zvýhodněným nájemným, obyvatelé uhradí měsíčně 21 korun za metr čtvereční. Čtvrtý rok se nájem výrazně zvýší. Po uplynutí čtyř let se počítá s tím, že nájemník byt opustí. Žadatelé musí splnit řadu podmínek, například věkovou hranici do 32 let. O tom, kdo se stane uživatelem bytu rozhodne los. „Zásady se nezmění s výjimkou, kdy pokud si někteří obyvatelé v rámci prodeje bytů ve starších domech nebudou moci byty koupit, tak jsme slíbili možnost přestěhování. Použijeme malou část těchto malometrážních bytů pro tyto účely,“ řekl náměstek Malíř.
Startovací byty pro mladé, o které je značný zájem,  se již nacházejí v lokalitách Podzámčí a Plachta.  „Poptávka je a převyšuje nabídku,“ dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme