Hradec začne vyjednávat s ISP o změnách v parkování

Radnice v Hradci Králové hodlá zlidštit stání v centru města. Chce prosadit například krátkodobé parkování zdarma u veřejných objektů. Společnost ISP Hradec Králové (dříve Atol) uvedla, že se jednáním a případným úpravám systému bránit nebude.

Předvolební slib, upravit parkování v centrální části města, zřejmě brzy začne plnit vedení hradecké radnice. Hodlá vyzvat firmu ISP, která provozuje placené stání, aby systém upravila a ulevila motoristům. „Máme pohromadě připomínky jednotlivých politických klubů v zastupitelstvu. Sejdeme se s vedením firmy a pokusíme se upravit některé vztahy a pozměnit pravidla,“ uvedl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink.
K novinkám by mohlo podle politiků patřit například sjednocení a úprava cen či krátkodobé stání zdarma u veřejných objektů, například u úřadů, škol, zdravotnických zařízení či pošt. „Systém v Hradci není ve srovnání se statutárními městy nejdražší, ale trpí tím, že třeba na Ulrichově náměstí jsou tři různé tarify,“ řekl primátor. Magistrát chce navíc podle Finka s představiteli ISP jednat také o případném majetkovém vstupu města do firmy. ISP již dříve uvedla, že se případným změnám bránit nebude.
Společnost ISP, kterou vlastní stavební firma BAK Trutnov, se stará o placené parkování v Hradci Králové od roku 2007. Zavázala se, že z vybraných poplatků bude stavět nová parkovací místa. Zatím postavila například parkovací dům Katschnerka s 500 místy. V loňském roce měla firma zisk 7,6 milionu korun, tedy o 5,6 milionu korun méně než v roce 2009. Oproti plánu byl loňský zisk nižší zhruba o 2,7 milionu korun. „Vloni měli mimořádné náklady kvůli sněhové kalamitě. Navíc jim také klesly tržby za parkovné,“ vysvětlil Zdeněk Fink.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme