Hradec vyhrál v Pardubicích a je opět prvoligový

Fotbalisté Hradce Králové budou v příští sezóně opět prvoligoví. Rozhodla o tom jejich středeční výhra na hřišti Pardubic. Dramatické poslední kolo FNL přitom dávalo šance na dvě postupová místa kromě Hradce Králové i Českým Budějovicích a Táborsku. Jeden tedy musel z kola ven. Hradec měl přitom nejhorší výchozí pozici, protože na jihočeské soupeře ztrácel jeden bod. Výhodou Votroků ovšem bylo, že los svedl jeho rivaly o postupy proti sobě. Černobílí tak měli tedy osud ve svých rukou - pokud by vyhráli, postupovali bez ohledu na výsledek druhého utkání. Jenomže poslední výkony Hradce zrovna nenaznačovaly, že by měl v Pardubicích vyhrát. Trápil se herně i střelecky.

Bohužel začátek utkání odpovídal z pohledu Hradce poklesu formy z posledních týdnů. Za celý první poločas toho mnoho nepředvedl, a přímou střelu na bránu vyslal až v závěru prvního poločasu. Domácí celek si vypracoval za prvních 45 minut aspoň jednu vážnou příležitost. Ve 12. minutě dorážel po nebezpečné střele Fikejze Klátil, ale míč v síti neskončil. To bylo z první půle fakticky vše podstatné. Jinak byla na trávníku vidět spíše nepohledná bitva, která diváky rozhodně nemohla nadchnout.

Druhý poločas Votroci přidali na obrátkách a bylo poznat, že o první ligu opravdu stojí. Již v 47. minutě střílel nebezpečně Kulič. Kopal se rohový kop a po něm se trefil Plašil do tyče. O dalších pět minut později pálil nebezpečně Dvořák, ale Frydrych v pardubické brance jeho pokus zneškodnil. Tlak Votroků gradoval - další úspěšný zásah předvedl domácí brankař v 67. minutě po střele Kuliče. O deset minut později však už musel kapitulovat. Bosenský "šutér" ve službách Hradce Halilovič si na hranici velkého vápna srovnal balon na pravačku a míč skončil v síti - 0:1.

Jak se ukázalo, šlo o rozhodující a postupovou branku. Do konce střetnutí toho již žádná gól nepadl, nuda na hřišti však rozhodně nebyla. Staral se o to mimo jiné hlavní rozhodčí, který rozdával žluté karty jako na běžícím pásu. Jen za posledních 20 minut zápasu jich udělil šest, celkově musel pro žlutou kartu sáhnout do kapsy devětkrát. Ani tato situace však nic nezměnila na faktu, že Hradce Králové skončil v ročníku 2013/2014 Fotbalové národní ligy na druhém místě a od léta bude hrát opět nejvyšší soutěž.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme