Hradec vyhrál v Pardubicích 1:0

Hradečtí fotbalisté zajížděli v sobotu dopoledne v rámci 19. kola druhé fotbalové ligy k východočeskému derby do Pardubic. Za vydatné podpory svých fanoušků se Votroci pustili do domácích s vervou, která však s přibývajícím časem upadala v průměrnou šeď. Vzruch přinesl až závěr poločasu. V 37. minutě byl vyloučen za druhou žlutou kartu pardubický Mach. O pět minut později mohl skórovat hradecký Černý, ale jeho rána z hranice velkého vápna šla vedle.
Vstup do druhého poločasu, který byl o poznání rušnější, vyšel lépe domácím, kteří i v deseti útočili. Pěknou přízemní střelu Dittricha k tyči však gólman Podhajský vykryl, na druhé straně se v 58. minutě po brejku neprosadil Štěpán. Votroci postupně přebírali iniciativu, v 64. minutě střídající Jiroušek nebezpečně centroval před pardubickou branku, jeho úmysl však nikdo ze spoluhráčů nedotáhl do konce. V 67. minutě Šmarda z přímého kopu vylekal pardubického gólmana Rabu, který jeho tvrdou střelu s námahou vyrazil na tyč. V 68. minutě se černobílí dočkali. Černý ve velkém vápně napálil centrovaný míč, Raba vyrazil jen před sebe a nikým nehlídaný Jiroušek pohodlně skóroval do prázdné brány - 0:1. Ten samý hráč o pět minut později hledal centrem z levé strany vysokého Karnaye, míč však prošel shlukem hráčů, aniž by ho kdokoliv tečoval. Pardubičtí měli velkou šanci v 76. minutě, ale hostující Karal na poslední chvíli vytěsnil míč na rohový kop. 2500 diváků už žádnou branku nevidělo, Hradec závěr utkání zvládnul i v deseti, když byl vyloučen za nesportovní chování Štěpán, a veze si domů tři body za výhru 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme