Hradec vyhodnocen za nejlepší místo pro život v ČR

Město Hradec Králové je nejlepším místem pro život v České republice. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky zveřejnila MF Dnes. Podle deníku nabízí Hradec Králové jednoznačně nejlepší podmínky pro život, nejhůře jsou na tom Louny. Celkem bylo na základě několika kritérií hodnoceno 77 měst.

Odborníci v průzkumu hodnotili výdělky, cenu bytů, nezaměstnanost, výši důchodů, počet obyvatel na jednoho lékaře, čistotu vzduchu, kriminalitu, zdravotní stav, dlouhověkost a podmínky pro podnikáni. Ve většině těchto měřítek patřil Hradec Králové na přední místa v republice. Jedinou výjimkou byla cena bytů, se kterou se Hradec zařadil na opačný pól tabulky. I tento výkyv však nesebral městu primát.

Podrobné výsledky umístění Hradce Králové dle jednotlivých kritériích (zdroj MF Dnes)

VÝDĚLEK (průměrná hrubá měsíční mzda): 19. místo
CENA BYTŮ (starší, 68 m2): 73. místo
NEZAMĚSTNANOST (míra nezaměstnanosti v %): 17. místo
VÝŠE STAROBNÍHO DŮCHODU: 15. místo
POČET OBYVAVATEL NA 1 LÉKAŘE: 4. místo
ZNEČIŠTĚNÍ VZDUCHU (oxid siřičitý a dusíku): 32. místo
SOUKROMÍ PODNIKATELÉ (na tisíc obyvatel): 19. místo
VLOUPÁNÍ DO BYTŮ A DOMŮ (na 10 tisíc obyvatel): 18. místo
ÚMRTÍ NA RAKOVINU (na 100 tisíc obyvatel): 30. místo
NADĚJE NA DOŽITÍ (ženy narozené 1996 do 2000): 1. místo

CELKOVÝ VÝSLEDEK V ČR: 1. místo

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
30.11.2004 11:16
Mary (neregistrovaný)
infantilní průzkum
Čtenáři populární mfdnes si nemohli nevšimnout, že celkový index vznikl jednoduchým sečtením jednotlivých indexů.. čili 5 jablek a 2 hrušky jsou 3 pomeranče... vítězství je naše!

V nejlepším místě v republice jsou ale bohužel předražené byty, nedostatek kvalifikované práce a zastupitelstvo s vrchnostenskými manýry.. poměrně zásadní, že. Zato máme velkou šanci na dožití ženy 1996-2000 a místní rozhodně nedají na své město dopustit, když je tu takový čistý vzduch. Málo se ale ví, že nejvíce škodlivým elementem - prachem - trpí všechna velká města, zéjmena ta s nadměrným tranzitem.
1.12.2004 16:22
THC (neregistrovaný)
To byl ale debilní proslov.
1.12.2004 21:26
Venca (neregistrovaný)
THC : souhlas
5.1.2005 15:42
babka (neregistrovaný)
nejlepší místo pro život???
Jo, jenmže to nikdo se nezajímal třeba o to, jestli se tu dá v klidu žít. V noci se vyspat, nemít poničené střechy pyrotechnikou, být nuceni poslouchat řev reprohudby od sousedů na plné pecky (do 22.00 vám jiného nezbývá) a v noci zas, protože to pustí třeba ve tři ráno tak na 15 až 20 minut, jenom aby vzbudili, nebo vám pod okny túrují od pěti ráno auta, jak osobní , tak nákladní, nechají to šlapat a jdou lidově řečeno " žrát, srát .... a bůh ví co ještě a vy zatím máte z bytu zamořené území... Tímhle se Hradec nepochlubil. V tomhle by měl zaručeně první místo na světě.
23.1.2005 15:14
mutant (neregistrovaný)
jak se žije
Co chceš, babo, vždyť i v televizi ukazovali, jak důkladně ministerstvo pokáralo ty, jenž chtějí pro své občany klid a zavedli vyhlášku o pyrotechnice... Ty,ty,ty.... nezlob, drž hubu a krok, nebo uvidíš! Nevíš, že už běží vyhlazovací program lidstva?? Není to jen sci-fi, ale fakt.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme