Hradec vydřel remízu s Ústím až v samotném závěru

Zatím nejslabší návštěva letošní sezóny a chladné sychravé počasí - to bylo jediné, by nezaujatý fanoušek mohl nedělnímu zápasu Hradce Králové proti Ústí nad Labem vytknout. Oba celky předváděly povětšinou pohledný útočný fotbal a nouze nebyla ani o góly. Bohužel pro domácí se jich do sítě soupeře nepodařilo vstřelit více než kolik inkasovali.

Votroci se zakousli do Ústí hned od začátku a hosté v modrém se nestačili divit. Již ve 4. minutě zahrával rohový kop Rezek a Chleboun hlavou otevřel skóre - 1:0. O pět minut později mohlo být ještě veseleji, ale Dvořák souboj v přetlačované jeden na jednoho v malém vápně prohrál a následná střela Fischera mířila vysoko. Ústí se snažilo z rychlých brejků, ale domácí obrana předváděla spolehlivý výkon a pokud byla náhodou překonána, likvidoval útočné aktivitů hostů brankář Lindr. Největším soupeřem obou týmů tak byl podmáčený trávník, který často zhatil nejednu slibnou šanci. Lépe se však na mokrém terénu orientovali domácí. Bohužel Dvořák ze slibné pozice míříl 2x mimo tyče a když se trefil do sítě ve 23. minutě Hochmeister, branka neplatila pro jeho předchozí zpracování míče rukou. Regulérní branka tak padla až o pět minut později, bohužel do sítě Hradce. Dominik Kraut dokázal ve skluzu zužitkovat střílený centr a Lindr na míč už nedosáhnul - 1:1. V 38. minutě už ale Hradec zase vedl. Janoušek se po pravé straně proháčkoval ústeckými obránci, vyslal do vápna Pilaře a toho hostující obrana poslala nemilosrdně k zemi. Rozhodčí neváhal ani chvilku a nařídil pokutový kop. S tím si Černý poradil bez větších obtíží - 2:1.
Druhý poločas byl pro diváky stejně zajímavý jako ten první. Oba celky předváděly útočnou hru. Nejprve to vypadalo, že Hradec Ústí smete, protože během prvních tří minut třikrát vážně ohrozil Nováka v ústecké brance. Jenomže nakonec se radovali hosté. Po rychlém protiútoku Severočechů domácí Woznaik nešťastně tečoval míč přímo k nohám Jindráčka a ten bez problém dopravil z malého vápna míč za Lindrova záda 2:2. Tuto sprchu nikdo nečekal a domácí celek se z ní nemohl dlouho vzpamatovat. Ústí na dlouhé minuty ovládlo hru a Hradec se jen bránil. Převaha hostujícího celku přitom nebyla jen optická a v 63. minutě hosté skóre otočili ve svůj prospěch. Hlavičkou se po rohovém kopu prosadil opět Kraut - 2:3. Až inkasovaná branka Votroky probrala. Jenomže už bylo pozdě. Převaha byla místy drtivá, ale špatná koncovka vše hatila. S blížícím se koncem se navíc zvyšovala nervozita domácích, kteří dělali časté chyby v rozehrávce. Spravedlnost však nebyla slepá, minutu před koncem po Fischerově přímém kopu špatně zorientoval před svoji bránou Franc a míč uklidil přesně k tyči - 3:3. Nadšené ochozy hnaly hráče znovu do útoku, ale další branka už nepadla. Zápas skončil zaslouženou dělbou bodů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme