Hradec v přestřelce zdolal Teplice 3:2

V předehrávce 16. kola první fotbalové ligy přivítal za deštivého prosincového podvečeru Hradec Králové celek Teplic. Domácí chtěli v utkání potvrdit dobrou formu z předchozích zápasů, Teplice zase chtěly odčinit potupnou podzimní porážku 0:3 od Votroků na domácí půdě.

Utkání začalo opatrně a prvních deset minut předváděly oba celky velmi opatrnou hru bez jakýchkoliv náznaků šancí. Až v 10. minutě zachytil Janoušek rozehrávku teplických našel volného Černého a ten nebezpečně pálil do skrumáže těl před ním. Tato akce jako by byla signálem ke změně. Votroci začali žlutomodré přehrávat a zatlačili je před Grigarovu branku. Bohužel v 17. minutě hradecká obrana hrubě podcenila autové vhazování Teplic, k míči se dostal Kerič, našel volného Mahmutoviče a ten se z malého vápna nemýlil - 0:1. Domácí celek se snažil po inkasované brance přidat na otáčkách a rychle vyrovnat, ale bohužel kvůli neskutečným množstvím nepřesností v rozehrávce se prakticky před Grigarovu branku nedostal. Naopak severočeši mohli několikrát jít do nebezpečných brejků, které domácí obrana hasila na poslední chvíli. Nakonec se ale na Hradec štěstí usmálo. Po sérii nepřesností teplické obrany míč doputoval na kopačky k Plašilovi a ten s přehledem skóroval - 1:1. Hned po rozehrávce to mohlo být ještě lepší, ale Štěpán svůj rychlý průnik nebyl schopen dotáhnout do konce. Skóre se mohlo měnit ještě ke konci poločasu. Po rohovém kopu chyboval teplický brankář, když podběhnul centrovaný míč a v následné skrumáži mířily do sítě hned dva střelecké pokusy domácích. Hostující obrana je však s vypětím všech sil zblokovala.
Druhý poločas začali aktivněji hosté. Svoji vysunutou hrou dělali domácí obraně velké problémy. Jejich snažení nakonec došlo i úspěchu. Hradecký brankař Koubek a obránce Fukal vyrobili v 54. minutě neskutečnou minelu při malé domů a Čajič  v pohodě doklepl míč do prázdné branky 1:2. Naštěstí Votroci odpověděli obratem. V 57. minutě se hlavou trefil po rohu ze skrumáže právě Fukal a odčinil svůj podíl na předchozí brance - 2:2. A brankové hody pokračovaly. V 65. minutě zahrával rohový kop Zelený, Grigar už poněkolikáté na centrovaný míč nezareagoval a Dvořák otočil skóre - 3:2. Hosté se s nepříznivým vývojem nechtěli smířit a nebezpečně tlačili. Velkou příležitost tak měli v 72. minutě, kdy již překonaného Koubka zastupovala na brankové čáře obrana. Díky útočné hře však Teplice nechávaly až příliš často otevřená zadní vrátka do obrany a domácím se naskýtala šance k rychlým brejkům. Ty se však nedařilo zužitkovat. Asi největší šanci měl v 79. minutě mladík Zelený, který se uvolnil přes dva hráče a sám se řítil na Grigara. Ten ale ukázal výborný postřeh a Zeleného střelu vyrazil na roh. Hosté nesložili zbraně a dál se tlačili kupředu. Dokonce se jim v 81. minutě podařilo míč dostat za Koubka, ale branka padla z ofsajdu. Závěr utkání tak patřil domácím fanouškům, kteří zahalili poslední minuty utkání do kouře z pyrotechnických efektů. Votroci zaslouženě porazili Teplice 3:2 a budou přezimovat v klidném středu tabulky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme