Hradec v pohodě přehrál Třinec 1:0

Fotbalisté Hradce Králové hostili v posledním kole letošního ročníku II. fotbalové ligy Třinec. Domácí minulý týden přišli o šanci na postup do 1. ligy, Třinec už byl několik kol mimo ohrožení sestupu. Daly se tak očekávat dva možné scénáře průběhu zápasu. Buď hráči utkání odchodí a divák bude zklamaný, nebo fotbalisté předvedou uvolněný výkon s pohlednou hrou. Naštěstí se hrálo podle druhé varianty.

Hradec od začátku utkání držel otěže utkání plně pod kontrolou. Od úvodního hvizdu předváděl i s několika hráči širšího kádru v základní sestavě útočnou hru. Vidět bylo především ofenzivní duo Černý - Zinke. Jenomže Černý neměl svůj den. Dokázal se dostat do řady jasných gólových příležitostí, ale zakončení mu nevycházelo. Ve 13. minutě jeho nebezpečnou ránu ze střední vzdálenosti zlikvidoval hostující Bruk, ve 25. minutě pak po hrubé chybě třineckého brankaře pálil nikým neatakován z velkého vápna pouze do břevna prázdné branky. Černý však nebyl jediný, kdo zaváhal v jasných příležitostech - Krejcar ve 27. miniutě ve skrumáži pálil mimo. Skóre zápasu se tak měnilo až v 37. minutě. Při své druholigové premiéře se přízemní střelou z hranice velkého vápna po rohu Černého prosadil Zinke - 1:0.
Ve druhém poločase pokračoval stejný vývoj zápasu jako v prvním dějství. Votroci hráli líbivý ofenzivní fotbal s řadou větších či menších příležitostí, hosté z Třince jim dělali pouze sparingpartnery. Za celé utkání nevylsali přímou střelu na hradeckou branku. To se o domácích hráčích nedá říci, jejich místy drtivý tlak však vyšel naprázdno. V jasných příležitostech se ocitli Schulmeister, Černý i Zinke, ale například dva nebezpečné střelecké pokusy posledně jmenovaného hostující obrana na poslední chvíli tečovala mimo branku. A když už Schulmeister dorazil Černého ránu do sítě, odmával pomezní sudí ofsajd.
Utkání Hradec Králové - Třinec tak skončilo po jednoznačném průběhu hry pouze 1:0. Do nejvyšší soutěže spolu s Bohemians postupuje Příbram, Hradec skončil v ročníku 2007/2008 na čtvrté příčce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme