Hradec v poháru vyřadil Kladno

Ve 3. kole Poháru ČMFS přivítal Hradec Králové prvoligové Kladno. Votroci se představili domácímu publiku poprvé pod vedením nového trenéra Klusáčka. Fotbal solidní úrovně sledovaly prořídlé ochozy. Kromě špatných výkonů na domácím hřišti v posledních zápasech za nízkou návštěvu - jen 634 diváků - ovlivnilo i souběžné utkání hradeckých hokejistů, kteří hostili Ostravu. Kdo však dal přednost fotbalu, nemusel být zklamán.
Votroci sice nastoupili proti prvoligovému celku, se kterým ovšem ještě na jaře hráli ve druhé lize. Navíc Kladnu se příliš nedaří a tak rozdíl soutěže ještě nepasoval hosty na favority. Od začátku také tahal za delší konec Hradec. Během první čtvrthodiny si vypracoval hned tři šance, z toho dvě příležitosti Černého volaly po skórování. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval v 15. minutě po rohu Kousal. Co se nepovedlo jemu, na druhé straně úspěšněji zrealizovali hradečtí fotbalisté. Ve 22. minutě se po rohu trefil hlavou k tyči Karal a Hradec vedl - 1:0. Vstřelená branka znamenala na obou stranách mírný útlum v útočných aktivitách, vzruch přinesl až závěr poločasu, kdy Kladno po rohovém kopu po sérii hlaviček již překonalo hradeckého gólmana, toho však zastoupil patrně nejmenší muž na hřišti Jiroušek a na poslední chvíli odhlavičkoval míč pryč.
Druhý poločas zahájil aktivně opět Černý, jeho skákavá střela z 25 metrů nadělala kladenskému Bičíkovi hodně starostí. Hosté byli nejblíže k vyrovnání v 64. minutě, ale Kousal z malého vápna nebyl schopen trefit odkrytou branku. Hosté se sice snažili zvýšit tlak, ale Hradec pohodlně bránil a podnikal rychlé brejky, Gavula, Mezlík ani Jůn se však neprosadili, stejně tak pohořel kladenský Veleba. V samotném závěru pak zvedl ze sedadel souboj dvou brankářů. Ten kladenský se už v nastaveném čase vydal na pomoc svým spoluhráčům a z hranice velkého vápna vypálil z voleje jedovatou střelu do šibenice, jeho hradecký protějšek se však nenechal zaskočit. Utkání Hradec Králové - Kladno tudíž skončilo zaslouženou 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme