Hradec už zná firmu, která postaví nové autobusové nádraží

Hradec Králové už zná firmu, která ve městě postaví nové autobusové nádraží za zhruba půl miliardy korun. Výběrové řízení vyhrálo sdružení firem vedené společností ŽS Brno. Výsledky konkurzu už schválila rada města a pokud půjde vše hladce, mohla by se hlavní část nádraží začít stavět do konce letošního roku.
"Na dalších místech výběrového řízení se umístila společnost Skanska, Strabag a sdružení firem v čele se společností Metrostav. Vítězné sdružení nabídlo cenu 437 milionu korun bez DPH,“ řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Samotný systém financování je nastaven tak, že investorství je rozděleno. Město z pokladny vydá na terminál 345 milionů korun. Druhým investorem bude Dopravní podnik. Ten se postará o vlastní výstavbu autobusového nádraží. "Ty ostatní investice jako je rekonstrukce přilehlého Riegrova náměstí a komunikace bude investovat město," uvedl Malíř. Dalších patnáct milionů zaplatí přímo jeden soukromý investor.
Samotný terminál v sobě obsahuje dvě odbavovací haly. Počítá se s občerstvením i zázemím pro řidiče a dispečinkem. V těsném sousedství terminálu by měla vyrůst prodejna. Vlastní hala by měla začít fungovat ještě v roce 2006. V dalších dvou letech se počítá s některými dodatkovými službami, které se budou týkat dopravy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme