Hradec "utrpěl" proti Čáslavi výhru 2:1 a stále živí naději na postup

Ve 28. kole II. fotbalové ligy hostil Hradec Králové celek Zenitu Čáslav. Ačkoliv spolu hrály týmy z opačných konců tabulky, na hřišti to rozhodně nebylo znát. Papírový favorit rychlonohým mladíkům z Čáslavi často nestačil a přestože Hradec nakonec získal 3 body za výhru 2:1, šlo o naprosto nezasloužené vítězství.

Domácí Hradec stále živí teoretické šance na postup do nejvyšší soutěže a proti Čáslavi se tak očekával výkon, který by měl jasně ukázat, kdo je doma pánem. Jenomže hosté hráli od počátku utkání nebojácně a rozhodně nebránili. Tímto přístupem Votroky zjevně zaskočili. Černobílí začali kupit řadu nepřesností, útočná fáze byla doslova žalostná. Hosté hrozili zejména střelbou ze střední vzdálenosti a častými rohy. Ve 28. minutě pak po hrubé chybě hradecké obrany stál proti Podhajskému tváří v tvář Kocourek, ale hradecký gólman osvědčil skvělý reflex a soupeřovu střelu vyrazil. Skóre se měnilo o 3 minuty později na druhé straně. Hradec zahrával rohový kop a v šestnáctce se nejlépe zorientoval Plašil a hlavou skóroval - 1:0. Radost z vedení však netrvalo dlouho. Ve 34. minutě velmi nepřesný sudí Franěk odpískal přímý kop a Strnad nechytatelnou bombou do šibenice z bezmala 25 metrů udělal z hradeckého brankáře jen diváka - 1:1. Za tohoto stavu odcházely oba celky do kabin.
Druhý poločas začali domácí trochu bojovněji, ovšem postupně jejich výkon upadal do podrůměru, který předváděli v první půli. Obrana Čáslavi bez problémů zlikvidovala průnik Diana, hlavička Černého šla vedle. Na druhé straně pálil z přímého kopu Jiroušek jen do zdi. Hráči Zenitu byli ve střelbě velmi aktivní a kdyby v 63. minutě mířil Kotrba jen o trochu níže, mohli i vést. To samé se však dá říci i o Hradci. Ten postupně získával mírnější územní převahu a s ní přišly i šance. V 67. minutě se do tutovky dostal Černý, ale hlavičkoval vedle. V 79. minutě pak Pilař z malého vápna nepropálil hostujícího Havránka. Čáslav závěrečné minuty hrála na remízu a málem jí to vyšlo. Domácí sice byli u míče podstatně více, ale stereotypně nepřesné centry Čupra a zmatky před hostující brankou neznamenaly pro Havránka vážnější nebezpečí. Ovšem i stereotyp se může vyplatit. V již nastaveném čase v 93. minutě vyslal centrovaný míč z přímého kopu do vápna Čupr, ve skrumáži se dostal do dobré pozice Pilař a bombou na 2:1 připsal na účet Votroků cenné tři body. Hostům po sympatickém výkonu zůstaly jen oči pro pláč.
Zisk tří bodů stále drží Hradec Králové ve hře o titul. Z pětice adeptů má ovšem z pátého místa se ziskem 47 bodů nejhorší výchozí pozici. Vedoucí tým Bohemians (52 b) i druhý celek Příbrami (48 b) sice prohrály, celky Opavy i Slovácka však zvítězily. S Opavou, Bohemkou a Příbramí má Hradec horší vzájemné zápasy, se Slováckem je poměr zápasů stejný, ale Jihomoravané mají lepší skóre. Pro Votroky sice hovoří lepší rozlosování v závěrečných dvou zápasech, kdy zajíždějí do Sokolova a doma hostí Třinec, ale ani zisk šesti bodů na postup nemusí stačit. Opava příští sobotu hostí Hlučín a soutěž zakončí v Jihlavě, Bohemka přivítá Vítkovice a končí na Dukle, Slovácko jede příští týden do Fulneku, Příbram hostí Ústí nad Labem a v posledním kole se tyto dva celky střetnou na jihu Moravy.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme