Hradec utrpěl doma debakl od Opavy

Ideální fotbalové počasí a atraktivní - nyní již prvoligový soupeř z Opavy. Ale také netradiční čas, utkání, ve kterém už o nic nešlo a nevýrazné výsledky z posledních dvou zápasů. Takto byly rozdané karty před začátkem utkání 29. kola Fortuna národní ligy mezi FC Hradec Králové a Slezský FC Opava. A možná právě posledně zmiňované faktory způsobily, že v nedělním odpoledni zavítala pod lízátka jen slabá návštěva. Alespoň, že Opavští si s sebou přivezli plný kotel fanoušků, který se spolu s tím hradeckým staral o fotbalovou atmosféru.

A měli také proč. Opava byla od začátku aktivnější a již v polovině sedmé minuty svoji aktivitu dokázala přetavit ve vedoucí branku. Po závaru před brankou domácího gólmana Vízka se odražený míč dostal k Schaffartzikovi a ten přesnou střelou poslal balón za Vízkova záda - 0:1.
Uběhlo jen sedm minut a skóre se měnilo podruhé. Hostující hráči vyslali dlouhý nakopnutý míč do vápna na nabíhajícího Smolu. Spolu s ním nabíhal do pokutového území i domácí obránce Kvída. Ten se snažil odhlavičkovat míč před soupeřem, ale trefil jej tak nešťastně, že přeloboval vyběhnutého Vízka - 0:2.
Vzápětí mohl Hradec snížit, ale tvrdou střelu Pázlera dokázal hostující brankař Šrom vytlačit na roh. Votroci se snažili převzít iniciativu definitivně na své kopačky a vsítit kontaktní gól, ale jejich snaha troskotala na špatné koncovce. Jakmile se ocitli nadostřel hostující branky, chyběl jim krok navíc nebo přesnější muška.
Na druhé straně Slezané hráli podstatně efektivněji. Ze dvou příležitostí vytěžili nastřelené břevno a třetí branku, která ale pro těsný ofsajd nebyla uznána. Platila až branka z 36. minuty. Urma nedokázal uhlídat pronikajicího Kuzmanoviče, který dokázal odcentrovat před branku a tam se z hranice malého vápna prosadil Hrabina - 0:3.

Druhý poločas se nesl ve znamení marné snahy Votroků o korekci nepříznivého výsledku. Snaha byla, ale jen snaha nestačí. Votroci byly aktivnější, pronikali úspěšně na soupeřovu polovinu, ale do vápna jako by se báli. Nepřesné centry, pomalá rozehrávka či nedůraz v osobních soubojích veškerou předchozí snahu hatily. Takže Opavě stačilo minimum úsili na udržení tříbrankového náskoku a v 73. minutě dokonce na jeho další zvýšení. Po jednom z průniků Kvída ve vápně fauloval Kuzmanoviče a sám faulovaný hráč nařízenou penaltu proměnil - 0:4.

Až za tohoto stavu se střelecky prosadil i domácí tým. Nakopnutý míč se dostal na hranici velkého vápna k Pázlerovi. Domácí útočník si dokázal balón rychle zpracovat a po rychlé otočce přesnou a tvrdou střelou do šibenice překonal Šroma - 1:4. Tato branka také dala definitivní podobu výsledku. Votroci se se svými fanoušky, kteří mu i přes prohru po zápase poděkovali, rozloučili s domácím pažitem tříbrankovou prohrou

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme