Hradec spustí vánoční výzdobu v prosinci, začnou i adventní trhy

Od pátku 1. prosince se městské ulice Hradce Králové rozzáří světlem vánočního osvětlení. Přípravy na spuštění jsou nyní v plném proudu. Již několik týdnů je podél hlavních městských ulic a větvích stromů rozmisťována vánoční dekorace doplněná tisíci žárovkami.

Součástí vánoční výzdoby budou též dva ozdobené smrky, které darovali občané města. Jeden bude umístěn na Masarykově náměstí a druhý na Velkém náměstí. Jak uvedl mluvčí magistrátu Václav Svoboda, náklady na vánoční výzdobu a elektrickou energii, které uvolní ze svého rozpočtu město, jsou předpokládány přibližně na 300 tisíc korun. Výzdoba by měla zhasnout 6. ledna.
S vánočními svátky v Hradci Králové jsou tradičně spojeny také muzejní adventní trhy. Letošní 17. ročník bude zahájen 1. prosince 15:00 a skončí 3. prosince v 16:00. Změnou je místo konání trhů. Přesouvají z Muzea východních Čech a přilehlého Eliščina nábřeží do prostor Nového Adalbertina na ve Velkém náměstí. Vstupenky budou k dostání přímo na místě. Vstupné činí 40 Kč pro dospělé a 10 Kč pro děti a slevy.

Přesný časový plán trhů:

1. - 3. prosince 2006

pátek 1. 12. od 15 do 20 hodin
sobota 2. 12. od 9 do 18 hodin
neděle 3. 12. od 9 do 16 hodin

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.11.2006 21:09
Xaver (neregistrovaný)
výzdoba
Trochu jadrněji...za stovky tisíc se řeší vánoční výzdoba, ale že se chodec kráčející pod tou výzdobou nemá kde vychcat nebo vysrat nikoho nepálí.:-))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme