Hradec smolně prohrál s Příbramí 1:2

Ve 24. kole druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové Přibram. Domácí po vítězství v minulém kole ve Fulneku měli proti silnému soupeři a konkurentovi v boji o postup jedinečnou šanci potvrdit druhé místo v tabulce. Ačkoliv byli Votroci po většinu zápasu jasně lepší, nakonec jim zbyly jen oči pro pláč.

Do zápasu vstoupili černobílí aktivně a první půlhodinu Příbram jasně přehrávali. Bohužel efektivita v zakončení byla mizivá. Střelecký pokus Diana z dobré pozice skončil zblokovaný obranou, nebezpečné průniky Pilaře a Rezka nebyli jejich spoluhráči schopni zužitkovat. Ze hosty byl vidět zejména Klesa, jehož hlavičku zlikvidoval Podhajský jen s obtížemi. Jinak příbramští hráči mnoho nepředvedli, od úvodního hvizdu často zdržovali a jejich hra byla spíše defenzivní.
Do druhé půle však hosté nastoupili aktivně a během prvních deseti minutu se Votroci nestačili ohlížet za příbramskými rychlíky. Postupně se však aktivita vracela na kopačky Hradce a místy drtivý tlak napovídal, že branka na sebe nenechá dlouho čekat. A opravdu, v 73. minutě branka padla, ale na druhé straně. Po rozehraném rohovém kopu se ve skrumáži ve velkém vápně orientoval nejlépe Jales a přízemní střelou nedal Podhajskému šanci - 0:1. Votroci ale nesložili zbraně a o deset minut později se dočkali. Přímý kop Čupra z 25 metrů proplachtil až k volnému Pilařovi a ten v pohodě "dovezl" míč za Hruškova záda - 1:1. Diváci i hráči byli v euforii a mohlo být ještě veseleji, kdyby o další dvě minuty byla uznána další branka Pilaře. Ten však podle pomezního rozhodčího stál v ofsajdu. Nažhavený Hradec hnaný dvěma tisícovkami diváků přitlačil Příbram do jejich vápna, ale hosté s vypětím všech sil bránili a ještě stihli vyrážet k protiútokům. Šanci Klesy v 86. minutě Podhajský zlikvidoval, v 90. minutě na druhé straně pálil Němeček těsně nad hostující branku. Votroci v těchto chvílích hráli vabank a tento trochu netaktický krok se jim vymstil. V 90. minutě brejk dva na jednoho Příbram ještě zahodila, ale v 93. minutě opět dva hostující hráči utekli vysunuté hradecké obraně a střídající De Oliveira nedal Podhajskému šanci - 1:2.
Prohra s Příbramí sesadila Votroky z postupové druhé příčky až na 5. pozici, naopak právě Příbram se výhrou na východě Čech vrátila opět do hry o návrat do nejvyšší soutěže. Chce-li Hradec reálně pomýšlet na postup, musí příští zápas bodovat. Zajíždí však na Slovácko, které je dalším adeptem na první ligu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme