Hradec si poradil se Sigmou 1:0

Ve 14. kole 1. fotbalové Gambrinus ligy hostil Hradec Králové Sigmu Olomouc. Domácí měli za slunečného ale větrného počasí nad Hanáky převahu od začátku utkání, avšak tradičně chyběl klid v koncovce.

Již v 7. minutě mohl po nedůrazném zákroku olomouckého gólmana Drobisze skórova Pilař, ale v těžké pozici pálil nad hostující branku. Ten samý hráč se mohl prosadit o deset minut později, ale jeho hlavička po prudkém centru Fischera také mezi tyče nemířila. Hosté měli vážnější příležitost až ve 25. minutě, ale Hubníkova hlavička po rychlém útoku z pravé strany šla vedle. Obrovskou šanci měli domácí ve 32. minutě, kdy ze skrumáže nejprve pálil Dvořák a následně i Pilař, ale branka nepadla. Prakticky z protiútoku mohla skórovat i Olomouc, ale Hubníkova tečovaná střela skončila na tyči. Kromě těchto šancí však bohužel oba týmy příliš atraktivní podívanou nepředváděly. Ve 39. minutě sice mohl skórovat z brejku Navrátil, ale Hanuš v hradecké brance ho skvěle vychytal. V samotném závěru poločasu mohli vstřelit branku i domácí. Po faulu na Pilaře zahrávali rohový kop, míč po skrumáži dokonce v síti skončil, ale až po odpískání. První poločas tak skončil bez branek.
Začátek druhého poločasu se nesl ve stylu toho prvního. Nepříliš pohledná hra, při které Olomouc úspěšně bořila snahy domácích o kombinační hru. Votroci sice mohli skórovat v 50. minutě, ale Pávkova hlavička po přímém kopu Fischera mířila mimo. Nejvíce vzruchu v ochozech tak přinesla akce hasičů, kteří pokropili rozvášněné fanoušky Sigmy. Ti ve svém sektoru i přes varování odpalovali pyrotechniku. A rušno začalo postupem času být i na hřišti. Domácí hráči zvyšovali tlak a hosté se často bránili jen za cenu nedovolených zákroků. Jenomže ke změně stavu to stále nevedlo. Veškeré aktivity domácích končily v lepším případě před velkým vápnem, v tom horším případě hned v zárodku. Hra se tak odehrávala především ve středu hřiště a spíš než o hru šlo o urputný souboj, který mnoho krásy nepřinesl. Domácí příznivci se branky nakonec dočkali. V 78. minutě si Poděbradský po pěkné kombinaci se spoluhráči zaběhl za obranu a tvrdou přízemní střelou přivedl Hradec do vedení - 1:0. O tři minuty později mohlo být rozhodnuto, ale Janoušek z malého vápna v těžké pozici přestřelil. Hosté v závěru začali stupňovat svůj tlak, ale domácí dobře bránili. V samotném závěru měli po sérii rohových kopů k vyrovnání opravdu blízko, ale Hanuš v hradecké brance svými zákroky rozhodl, že v Hradci zůstane plný bodový zisk. Votroci zaslouženě zvítězili a druhou Olomouc  porazili 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme