Hradec si poradil s Kroměříží 1:0

V 10. kole druhé fotbalové ligy přivítal Hradec Králové Slávii Kroměříž. Votroci byli papírovým favoritem, ale v první půli to podle toho příliš nevypadalo. Domácí sice začali zostra a už v 6. minutě Karnay v jasné pozici mířil z hranice pokutového kopu zcela jiným směrem, než byla brána.
Kroměříž však postupně vyrovnala hru a vytvořila si i šance. Ve 14. minutě nejistý Podhajský vyrazil Šmahajovu střelu se štěstím na roh, o pět minut později ten samý hráč z úhlu mířil jen těsně vedle. Hradečtí ohrozili branku Kroměříže až ve 25. minutě, Štěpán se z přímého kopu trefil pěkně k tyči, ale Zlámal v brance hostů jeho střelu vyrazil. Ve 32. minutě naopak z přímého kopu ze vzdálenosti 30 metrů mohl skórovat hostující Gibala, jeho oblouček Podhajský se štěstím vytlačil na  břevno. Hned z protiútoku mohl přivést Votroky do vedení Karnay, ale v neděli neměl svůj den a hostující brankář jeho střelu ze skrumáže zlikvidoval.
Větší vzruch přinesl až druhý poločas a bylo to zejména díky domácím hráčům. Jejich vůle po vítězství byla velká, chybělo jen střelecké štěstí. I to se však přiklonilo a tak se v 54. minutě mohli domácí radovat. Po sérii rohových kopů vybojoval téměř ztracený míč Kowalczyk nacentroval zleva před bránu a tam se ve skrumáži prosadil hostující Černý - 1:0. Když byl o deset minut později vyloučen hostující Máša za faul na Rezka, zdálo se, že Votroci své soupeře rozválcují. Útočné akce na kroměřížskou branku přibývaly jako na běžícím páse, ale chyběla přesná koncovka. Zlámal postupně zlikvidoval šanci Karnaye a Černého střelu z přímého kopu, o možnost skórovat se připravili díky nepřesnostem i sami hradečtí  hráči. V závěru hosté hráli vabank, což se jim mohlo vymstít, ale Karnay své dvě tutovky neproměnil. Hradec Králové tak před 2217 diváky porazil Kroměříž pouze 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme