Hradec si poradil s Karvinou 1:0

Pod malšovickými lízátky se dnes předehrávalo utkání 16. kola druhé fotbalové ligy. Hradec Králové hostil Karvinou. Hosté přijeli na východ Čech povzbuzeni porážkou mistrovské Slávie v Ondrášovka Cupu. Hradec chtěl zase uhájit nedobytnou domácí tvrz, ze které si na podzim nikdo neodvezl ani bod.

První poločas odpovídal papírovým předpokladům. Hradec se tlačil dopřadu a předváděl útočnou hru, hosté ze severu Moravy naopak bránili, často i v deseti. A nutno říci, že úspěšně. Votroci sice Karvinou nepustili prakticky na svoji polovinu, na její dobře organizovanou obrannou hru však nestačili. Neprosadil se ani rychlý Pilař, ani střílející Poděbradský.
Ve druhém poločase bylo vše jinak. Karviná byla výrazně aktivnější a místy dostávala Votroky pod tlak. V 60. minutě dokonce míč jen těsně minul Lindrovu branku. Domácí ale postupně srovnali hru a opět se začal opakovat obrázek prvního poločasu - nátlaková hra Hradce končila na dobře organizované hře hostů. Přesto se příznivci černobílých dočkali - v 74. minutě byl po rychlém průniku faulován Pilař. Ten rozehrál přímý kop z levé strany, na centrovaný míč si naskočil Dvořák a domácí vedli 1:0. Hráči Karviné se snažili nepříznivý stav zvrátit, ale jejich horlivost často končila odpískáním faulu. V závěru si Votroci takticky dobře provedenou hrou dokázali výhru udržet a před zimní přestávkou jim patří v druholigové tabulce druhé místo, tedy postupová pozice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme