Hradec se ve středu připojí ke Dni bez aut, MHD bude zdarma

Město Hradec Králové letos podpoří akci Evropský týden mobility. Součástí této akce bude bohatý program propagující alternativy automobilové dopravy. Ve středu pak bude městská hromadná doprava v Hradci Králové jezdit v rámci Dne bez aut zdarma.
Jak uvedl náměstek primátora Josef Malíř, radnice bezplatnou jízdu v MHD zvažovala už pět let. Zavedení tohoto kroku do praxe však bránilo mimo jiné nepříznivé hospodaření dopravního podniku. Autobusy a trolejbusy hradecké MHD budou ve středu pozorně monitorovány a akce bude zpětně vyhodnocena. Magistrát doufá, že Den bez aut přivede do vozů MHD nové pasažéry. "Podle výsledku rozhodneme, zda bezplatné ježdění zopakujeme i v dalších letech," řekl Malíř.
V rámci Evropského týdne mobility probíhá v Hradci Králové několik výstav věnovaných dané problematice. 21. září budou moci školní kolektivy, rodiče s dětmi i jednotlivci na vlastních kolech prověřit průjezdnost hradeckých cyklostezek a do mapy navrhnout jejich zlepšení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.9.2004 14:26
Martin (neregistrovaný)
I když se tady mluví o cyklostezkách...městští úředníci opravili přechody na Masarykově ulici, úpravili jízdní pruh, ale aby udělali pruh pro cyklisty...to zase někdo přemejšlel, hlavně že tam auta mají na podélné parkování skoro 2 metry.....
22.9.2004 15:48
HRADEC NA KOLE (neregistrovaný)
Úředníci a přemýšlet o cyklostezkách? Kde to žijete? :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme