Hradec se rozloučil s první ligou prohrou s Plzní

V závěrečném kole fotbalové Gambrinus ligy přivítal poslední Hradec Králové první Plzeň. Domácí celek už byl jasným sestupujícím, přesto se zraky fotbalového národa upínaly právě do Hradce. Pokud by totiž Plzeň vyhrála, získala by mistrovský titul. Votrokům už o nic nešlo a tak se hned objevily spekulace dvojího rázu: buď utkání vypustí a nebo naopak odpadnou psychické zábrany a Západočechy řádně potrápí.

Průběh utkání hned od začátku ukázal, že druhá verze spekulací se ukázala prakticky zcestná. Plzeň vykročila za mistrovským titulem absolutně nekompromisně. Ještě neskončila první minuta a hosté již vedli. Hned po úvodním hvizdu se modročervení nastěhovali před branku Koubka, po obléhání se dostal míč na hranici šestnácky k Daridovi a ten tvrdou střelou k tyči skóroval - 0:1. A blamáž pokračovala nadále. Votroci se sotva stihli oklepat z prvního úderu a už inkasovali druhý. V 10. minutě zahrávala Plzeň rohový kop, na míč vyskočil nejvýš Procházka a hlavou umístil míč do růžku hradecké branky - 0:2. O pět minut později už mohl Hradec prohrávat o tři branky, ale Bakoš pro sólovém průniku nedokázal prostřelit Koubka.

Domácí celek se nevzdával a na těžkém terénu na samotné hranici regulérnosti se snažil o sympatické kombinace, ty ovšem postrádaly sebemenší náznak ohrožení plzeňské branky, protože končily daleko od hostujícího brankaře Kozáčika. K prvnímu přímému ohrožení plzeňské branky se tak Votroci dostali až pět minut před koncem poločasu. Zelený našlápnul k velkému průniku středem hřiště, dva metry před vápnem ho zastavil nedovoleně Horvát a Hradec zahrával přímý kop. Harba s ním však naložil jako obvykle - jeho střelecký pokus mířil minimálně metr nad branku.

Harbův pokus byl fakticky jeden z jeho posledních kontaktů s míčem v letošní sezóně. Do druhého poločasu už totiž bosenský záložník nenastoupil a místo něj si svoji premiéru odbyl nováček Kopač. Ten si však první prvoligový start asi představoval jinak. Běžela totiž 48. minuta, plzeňští hráči si v hradeckém vápně otevřeli střelnici a přes marné snahy brankaře Koubka odvrátit nebezepečí hostující Čišovský pohodlně doklepl tělem míč odražený od břevna za brankovou čáru - 0:3.

Hradec se dostal ke slovu až v 57. minutě, kdy Štěpánův průnik hostující obrana odvrátila na poslední chvíli. Tato akce jako by odstartovala silné momenty Votroků, kdy si vytvořili výrazný tlak a zatlačili plzeňské hráče před jejich branku. Převahu Hradce však utnuli jeho vlastní fanoušci. Ti totiž odpálili několik dýmovnic, které černým kouřem zahalily hřiště a zápas byl na 5 minut přerušen. Tlak Votroků i po přerušení pokračoval, ale nepodařilo se ho zúročit. Podobně ale dopadli i hostující hráči, kteří se po chvíli z tlaku vymanili a vytvořili si tři jasné příležitosti. Darida a ve dvou přípaech Tecl odmítli navýšit skóre. To se tak už do konce utkání nezměnilo. Hradec Králové podlehl Plzni 0:3 a zatímco hosté po závěrečném hvizdu slavili titul, domácí celek sestoupil do druhé ligy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.6.2013 12:25
fanoušek FC HK (neregistrovaný)
Překvapuje mě s jakou lehkostí přijali všichni sestup do druhé ligy.Pořád musíme musíme teoretické uvahy a podobné keci a nakonec nic!!!
Co to zavinilo,se snad od vedení při objektivním hodnocení dozvíme.Já bych to hodnotil takto.
Vedení- nemělo štastnou ruku při volbě nového trenéra a já věřím,že s p.Kotálem by se nespadlo.Doplnění kádru taky nic moc.Chybělo vysvětlení proč byl vyřazen Fukal!!
Trenér- Plíšek nesplnil očekávání několik zápasů prokaučoval,nedokázal hráče přinutit k maximálnímu výkonu a vyměnit se měl už po podzimu.Nominace trenéra Prokopce při všech zásluhách,co uděla pro mládež zásadní chybou,mužstvo nepozvedl i když se to dalo ještě zachránit .Prodloužení jeho setrvání u mužstva je špatná volba.Pravdou je ,že sehnat dobrého trenéra a to ještě do 2 ligy je problém.Do deseti kvalitní, ostatní cestovatelé,které o nekud vyhodí a jinde vemou v naději,že je ten pravý!
Hráči- žádný tahoun mužstva,vše průměr a někteří asi ani ne ligový.Některé zápasy vyloženě odflákli!!!!
Stadion-je špatný a to se ví léta,ale bohužel se s tím nic nedělá všelijaké přísliby ,ale nic konkrétního.Bez stadionu,kde lze vytvořit dobré domácí prostředí a divákům požitek ze hry,to nejde .Kde se bude hrát v sezoně až nám vyprší vyjimka je ve hvězdách.
Chodím na fotbal v HK 55 let a letos se to nechalo při té bídné ligové urovni v pohodě zachránit!!!Zdar FC HK!!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme