Hradec se rozloučil s ligou a s Wozniakem vítězstvím nad Libercem

Ve 29. kole první fotbalové ligy hostil Hradec Králové fotbalisty Liberce. Šlo o poslední domácí utkání Votroků v sezóně, současně se s černobílým dresem loučil i obránce Radim Wozniak. Hráči, který se nemalou měrou jako opora zadních řad o postup Hradce do nejvyšší soutěže, tleskal ve stoje celý stadion. Bohužel pod lízátka si v netradiční čas - sobotu podvečer - našlo cestu podstatně méně diváků než obvykle.

Ti, kteří přišli ale rozhodně nemuseli litovat. Po opatrném úvodu se v 7. minutě po pěkné kombinační akci dostal míč k Dvořákovi, který ještě libereckého brankaře Bičíka nepřekonal, ale Fischer z dorážky nechyboval - 1:0. Ve 13. minutě už mohl vést Hradec o dvě branky, ale Bičík se tentokrát vyznemanal a Klapkovu teč po Fischerově přesném centru dokázal zlikvidovat. Na druhé straně byl vidět i brankář domácích Jiří Lindr, který dvěma včasnými vyběhnutími zlikvidoval rodící se šanci Liberce. Hradecký gólman se zaskvěl i v závěru poločasu, kdy reflexivně vykopnul přesnou střelu Breznanika, který pálil po excelentním slalomu Štajnera. Hosté celkově měli v druhé části prvního poločasu více ze hry, ale jejich převaha byla spíše optická. To domácí mohli svůj výkon na konci poločasu podtrhnout druhou brankou, když po chybě obrany mohl skórovat Dvořák, ale nikým nehlídán nebyl schopen z malého vápna mířit přesně a míč napálil do tyče.
Také druhá polovina zápasu se odehrávala ve svižném tempu a to zásluhou obou celků. Jediné, co chybělo, byly góly. Blízko k němu měli domácí ve 49. minutě, když pěkně pálil Poděbradský. Hezký moment předvedli o deset minut později Dvořák s Fischerem. Prvně jmenovaný poslal pěkný centr na rozběhnutého Fischera a ten z voleje mířil vedle. Domácí hráči byli i nadále nebezepečnější, pěknou fotbalovou akci předvedli v 69. minutě, ale dlouhé obléhání Bičíkovy branky nakonec skončilo jen nevýraznou hlavičkou Janouška do brankařovy náruče. Hosté se s blížícím se koncem snažili o zvýšení aktivity směrem k Lindrově brance, ale jejich pokusy neznamenaly pro domácího gólmana žádné nebezpečí, protože se k němu liberečtí hráči prakticky nedostali na dostřel. To domácí byli nebezpečnější. Vidět byl především střídající Jandík, ale ani on se nakonec neprosadil. Votroci tak porazili Liberec zaslouženě 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme