Hradec se rozloučil s domácím publikem i se stadionem remízou s Líšní 1:1

Fotbalová Fortuna Národní liga měla v sobotu na pořadu 25. kolo. Jasným hitem tohoto kola byl souboj prvního s druhým. Již postupující FC Hradec Králové hostil za přítomnosti fotbalových kamer druhou Líšeň. A bylo to utkání rozlučkové a to hned několikrát. Votroci se loučili nejen s druhou ligou před domácím publikem, ale také s trenérem Frťalou, který po sezóně končí. Svoji kariéru se v tomto zápase také rozhodl ukončit brankař Radim Ottmar. Ale hlavně to bylo loučení se stadionem - šlo o poslední mistrovské utkání Votroků na starém Všesportovním stadionu. Další zápas budou Hradečtí hrát až za dva roky v novém. Do té doby budou muset využívat azyl na některém jiném prvoligovém stadionu, patrně v Mladé Boleslavi.

Slavnostní zápas pro Hradec nezačal příliš šťastně. Po počátečním tlaku domácího celku převzala iniciativu Líšeň. Dvakrát se dostávala po nepřesnostech Votroků v rozehrávce středem hřiště k zakončení a dvakrát jí to nevyšlo. Napotřetí opět po chybě v rozehrávce domácího týmu už ano. Málek v 8. minutě poslal přesnou a rychlou přihrávku na osamoceného Lutonského a ten s přehledem překonal vyběhnuvšího Ottmara - 0:1.

Hradec se snažil o rychlé vyrovnání, ale do dobře organizované obrany Jihomoravanů nebylo snadné se dostat. První vážnou příležitost si tak Votroci vypracovali až po půl hodině hry. Mejdr z pravé strany poslal pěkný centr na malé vápno, tam si dokázal na míč naběhnout Vašulín a jeho střela z voleje jen těsně minula Vítkovu branku.

O pár minut později zkoušel nebezpečně pálit Vlkanova, ale Vítek byl opět ve střehu. Silnou pětiminutovku Votroků pak zakončil po Vlkanovově přihrávce nebezpečnou střelou těsně nad branku Prekop. Ten samý hráč výborně pálil i v samotném závěru poločasu jeho pokus z otočky jen těsně minul horní růžek hostující brány.

Druhý poločas zpočátku mnoho fotbalové krásy nenabízel. Hra probíhala především ve středu hřiště s minimem příležitostí. Trenér domácích Frťala tak přistoupil v 58. minutě k dvojtému střídání a to pomohlo. Od té doby hráli Votroci na hřišti prim a vytvářeli si postupný tlak. Ten vrcholil okolo 70. minuty, kdy domácí tým zahrával v krátké době čtyři rohové kopy a ten čtvrtý skončil zaslouženou vyrovnávací brankou. Roh Vlkanovy tečoval Král a důrazný Urma z malého vápna dokázal hlavou míč dostat za Vítka - 1:1.

Hradec pokračoval v dobrém výkonu a Líšeň na dlouhé momenty dokázal uzavřít pře jejich brankou. V 77. minutě mohl vedení obrátit na stranu domácích Kodeš, kdy po přímém kopu a souboji Krále s brankařem Vítkem mohl skórovat Kodeš. Jeho střelu však z brankové čáry vykopnul Ševčík.

Hosté za celý druhý poločas téměř nic zajímavého nepředvedli, ale v 85. minutě mohli znovu vést. Krška po pěkné individuální akci pálil z hranice velkého vápna a jeho pokusu chyběly jen centimetry. Do vedení mohli jít o pár okamžiků později i Votroci, ale skrytá Kateřiňákova střela Vítka nepřekvapila. Votroci se snažili strhnout vedení na svoji stranu až do poslední chvíle, ale líšeňská obrana jejich tlaku odolala. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme