Hradec se po vítězství nad Hlučínem dostal do vedení II. ligy

Fotbalisté Hradce Králové začali nový ročník druhé fotbalové ligy na výbornou. Po třech zápasech mají na kontě devět bodů, skóre 5:0 a zaslouženě jsou v čele druholigové tabulky. Dnes dobrý výkon z předchozích dvou utkání potvrdili Votroci proti Hlučínu, který jasně přehráli a zvítězili 2:0.

Od začátku utkání byli domácí aktivnější a Hlučín prakticky nepustili na svoji polovinu. Dlouhou dobu však nebyli schopni svoji aktivitu vyjádřit výraznější koncovkou. Udeřilo až ve 24. minutě. Pilař se zmocnil Kasálkovy přihrávky, rychlou kličkou obešel Bogdáně a brankáři Kosmálovi nedal šanci - 1:0. Votroci byli i nadále útočnější a zejména akce Pilaře, Černého a Fischera často vyvolávaly v publiku bouřlivý ohlas. I přes jasnou převahu však Votroci do konce poločasu neskórovali.
Další branka přišla prakticky hned po změně stran. V 47. minutě se na půli hřiště dostal k míči Černý, Pilař mu odclonil protihráče a hradecký útočník se mohl sám vydat na hostující branku - 2:0. Hradec druhá branka uklidnila a několik následujících minut se odehrávalo v téměř exhibičním rytmu. Jenže střely Fischera či Poděbradského zlikvidoval skvěle Kosmál, Pilařovo zakončení orazítkovalo břevno a Dvořákův únik vychytal opět Kosmál. Po těchto neúspěšných akcích se začali dostávat do hry i hosté, zlobil zejména Žižka, který patřil spolu s Kosmálem k nejlepším hráčům Hlučína. Votroci si však aktivního soupeře nepustili na dostřel branky, jedinou přímou střelu soupeře na branku tak vyslal z přímého kopu Drozd, ovšem s tou si hradecký gólman Lindr hravě poradil.
Hradec Králové porazil Hlučín zaslouženě 2:0. Příští týden však čeká Votroky těžká prověrka. Jedou do Ústí nad Labem, které stejně jako Hradec zatím neztratilo ani bod.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme