Hradec se hodlá zbavit opilců v ulicích

Městská rada v Hradci Králové na svém úterním zasedání schválila návrh závazné vyhlášky, která omezí konzumaci alkoholu na veřejnosti. Vyhláška umožní městské polici vypořádat se s lidmi, kteří požívají alkohol v ulicích města a obtěžují okolí.

„Doporučili jsme zastupitelstvu schválit vyhlášku o zákazu požívání alkoholu na veřejném prostranství,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Hradečtí zastupitelé se budou návrhem zabývat ještě na jednání v březnu. „Pokud vše proběhne hladce, vyhláška začne platit od května,“ uvedl náměstek Malíř.
Dokument obsahuje rozsáhlou grafickou přílohu, ve které jsou označené lokality, kde bude popíjení zakázáno. Návrh vzešel od městské policie, která ve spolupráci s komisemi místních samospráv vytipovala uvedené zóny. Jedná se zejména o centrum města, nádražní halu, terminál, okolí Tesca a parky.
Za porušení vyhlášky mohou strážníci uložit pokutu až do výše tisíc korun a viníky z místa vykázat. „V praxi to bude nástroj, který by městská policie měla používat uvážlivě,“ dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.3.2008 19:58
rzr (neregistrovaný)
Pokud opravdu "Vyhláška umožní městské policii vypořádat se s lidmi, kteří požívají alkohol v ulicích města a obtěžují okolí" jak zasáhne MP v případě, že se opilec, který se opije mimo veřejné prostory bude obtěžovat okolí, což je scénář rozhodně běžnější. Pokud lze nyní vyřešit případ druhý, je vyhláška zbytečná. Pokud ne, tak je zbytečná tuplovaně, protože asi ten běžnější případ nepodchytí.
Tato vyhláška spíš dokazuje neschuť MP řešit problém. Co takhle vyhlásit v HK rovnou prohibici? Na to by se taky nachytalo pár voličů?
13.3.2008 22:15
Pája (neregistrovaný)
Bezdomovci budou pít dál,na ně je MP krátká.
14.3.2008 06:50
MIREK (neregistrovaný)
Město má další vyhlášku, která je téměř na nic. Bezdomovec pijící na ulici je nepostižitelný, nemá čím by pokutu zaplatil, nemá trvalý pobyt, kam by mu posílaly obsílky z případného správního řízení. Je to další nesmysl.
14.3.2008 08:07
stanan (neregistrovaný)
To vypovídá akorát o tom, že MP se nechce nic dělat a nic řešit,takže si to nějakou vyhláškou chtějí ulehčit, ale všichni víme jak to dopadne, budou prusit normalní lidi,ale ty na který je ta vyhláška namířena tak ty nechají na pokoji. No pěkný "město pro lidi"
14.3.2008 10:32
Dennis.T (neregistrovaný)
Sorry, ale si myslím, že ta vyhláška není hlavně kvůli bezhausům, ale kvůli mládeži na nábřeží...Se běžte o víkendu večír podívat k Museu, jak to tam vypadá..Také jsem tam párkrát byl...noo, dríve..V naší části města (okrajové) jsme tu vyhlášku neschválili, není potřeba...Ale v tom centru je to mazec...Takže to jest můj názor:-)<br />
<br />
Hezký den všem:-)
14.3.2008 14:08
MIREK (neregistrovaný)
Možné to je, ale na popíjející mládež, které není 18 má snad policie jiné páky. Dát fouknout do alkotestu, pokud naměří alkohol, pak legitimovat a předat na sociálku.
14.3.2008 18:08
rzr (neregistrovaný)
Co kdyby s k tomu konečně vyjádřil někdo z MP?
18.3.2008 19:28
starej_HK_dobrej_HK (neregistrovaný)
HK jde cim dal vic kde dnu. Driv to bylo CITY, ted je to....Pousovani ohnostroje,piti na verejnosti ani bych se nedivil kdyby snizili klid na 8 hodinu. OMG co chcete z naseho mesta udelat vy zmrdi ?? NEW YORK ??
18.3.2008 22:19
rzr (neregistrovaný)
Asi jak kterej z****, ale proč zrovna NY? Spíš Nottingham.....Hradec is out,město úředníků a důchodců
18.3.2008 22:43
Dennis.T (neregistrovaný)
HK jde teď trochu ke dnu, no:-( jinak MP moc pravomocí nemá...Teď když někdo pořád pije a dělá bordel u toho...např. u Muzea a okolí, tak MP tam příjde, zkontroluje, když narazí na nějakého mladistvého tak dá dejchnout, zavolá rodiče a uvědomí sociálně-právní ochranu dělí na MM nebo jak se to jmenuje...a ..rodičům možná tak seberou přídavky na děti, jestli je teda pobírají a tím to hasne, si myslím...Ale když bude platit ta vyhláška, takže mají už více možností...To znáte všichni snad...1)napomenutí, 2)pokuta (a to i opakovaně), 3)zákaz činnosti, 4)propadnutí věci...Dle mého názoru je důležitá pokuta (a to i opakovaně)... několikrát se stejnému člověku udělí pokuta a myslím, že si to rozmyslíí tam být:-) Víme asi všichni, jak vypadá o víkendu nábř. u Muzea večíír, co?:-)) Mějte se všici fááájn:-)) v new PDNY:-D

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme