Hradec se chystá na Rock for People

Rockový festival Rock for People začne v Hradci Králové sice až za 3 týdny, práce na přípravě jedné z největších rockových přehlídek ve střední Evropě ale vrcholí již nyní. Festivalpark na hradeckém letiští se chystá na příliv přibližně 30 tisíc fanoušků rocku z celé Evropy.

V souvislosti s festivalem dojde k úpravě režimu MHD. Do festivalparku bude jezdit speciální kyvadlová doprava z terminálu hromadné dopravy, náklady uhradí organizátor.  „Děláme vše proto, aby transit účastníků měl minimální dopady na plynulost dopravy ve městě, proto jsme kromě kyvadlové dopravy vyjednali úzkou spolupráci s Českými drahami: lidé, kteří v termínu 1. až 5. července zamíří na Rock for People do Hradce, si mohou koupit zpáteční jízdenku s platností do 6. července za poloviční cenu. Je však nutné, aby si jízdenku nechali ve Festivalparku orazítkovat,“ upřesňuje za organizátora Jiří Hlinka a dodává, že samozřejmostí je vzájemná koordinace se složkami integrovaného záchranného systému. Zejména s městskou či státní policií.
Recyklační program uvnitř areálu a následný sběr odhozených odpadů kolem areálu bude prováděn v průběhu i po skončení festivalu. V loňském roce se podařilo shromáždit celkem 70 tun odpadu. Díky využití recyklace v areálu na třídící lince umístěné v jednom z hangárů se dále podařilo separovat přes 55 tun odpadu (papír, sklo, plasty, hliník apod.), které byly dále recyklovány.
„Díky jednání s městem počátkem tohoto roku se podařilo i ve spolupráci s komisemi místních samospráv najít kompromis v otázce hlukové zátěže,“ upřesňuje Hlinka. „Město má zájem na tom, aby se festivaly v Hradci Králové konaly. Od prvopočátku činí opatření ve věci případného hluku, pořádku v okolí areálu, organizace dopravy a bezpečnosti a vede dialog s nájemcem areálu a pořadateli festivalu,“ dodal primátor Hradce Králové Zdeněk Fink. Zatímco Rock for People zůstává, do Hradce už nezavítají festivaly Summer of Love či Pleasure Island, které byly v minulých letech doprovázeny stížnostmi na hluk z řad občanů i komisí místních samospráv.
Letošní Rock for People, na kterém vystoupí na 140 kapel, 20 DJ´s a dvě desítky divadelních souborů a dalších „živých“ projektů, se v hradeckém Festivalparku koná od 2. do 5. července. Vedle zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, The Streets, Sum 41, písničkářkou Kate Nash, White Lies, The Wombats, německých Digitalism nebo roztančených Asian Dub Foundation do Hradce Králové zamíří i česká špička v čele s Tata Bojs, Nightwork, Třemi sestrami, Chinaski nebou skupinou Kryštof. Tahákem pro seniory bude písničkář Pavel Bobek

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme