Hradec se chystá na rizikové fanoušky Slávie

Bezpečnostní složky v Hradci Králové hlásí pohotovost. V neděli zavítá na Všesportovní stadion v Malšovicích celek fotbalové Slávie a s ním se očekává nemalý příliv fanoušků, kteří jsou vnímáni jako rizikoví. Před nedělním zápasem tak aktivují své síly zástupci města, fotbalového klubu, státní i městské policie, hasičů, záchranářů a dalších složek, které mají zajistit ochranu zdraví a majetku Hradečanů a hladký průběh nadcházejícího utkání.

V průběhu tohoto týdne proběhla jednání všech uvedených složek, při kterých se domlouval společný postup. Jednání, která iniciovala královéhradecká městská policie společně s Policí České republiky, byla přípravou na maximální možnou ochranu zdraví a majetku občanů. „Chceme do světa vyslat signál, že rváči a vandalové nejsou v našem městě vítáni. Jsme i nadále připraveni přivítat a hostit slušné fanoušky ostatních klubů i milovníky fotbalu, kteří se do Hradce Králové na první ligu sjedou z celých východních Čech. Nekompromisně ale zasáhneme proti všem, kteří by tu chtěli vyvolávat konflikty a kazit ostatním radost ze hry,“ uvedl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink.
Také policisté jsou ve střehu.„Policie vyhodnotila zápas stejně jako zápasy se Spartou či s Baníkem jako rizikový. Posilujeme výkon služby, abychom byli schopni zabezpečit v Hradci klid a pořádek. Na tento zápas budou ve službě desítky policistů, v případě potřeby jich bude i více. Připraven k zásahu je i nebývale vysoký počet těžkooděnců,“ uvedl kpt. Miroslav Heřmánek z Policie České republiky. Fanoušci budou do Hradce přijíždět pravděpodobně už od nedělního rána vlaky, autobusy i svými vozy.  „V neděli bude ve službě značný počet strážníků, aby zabezpečili nejen veřejný pořádek v okolí stadionu, ale i ve zbývajících částech města,“ doplnil ředitel městské policie Miroslav Hloušek. Strážníci budou varovat podnikatele na trase od nádraží směrem ke stadionu a upozorní taktéž majitele vozidel zaparkovaných na parkovišti u Flošny. Na nedělní zápas se připravuje také domácí fotbalový klub. „S ohledem na rizikovost utkání jsme pořadatelskou službu posílili a doufám, že zápas zvládneme s minimálním dopadem na život ve městě. Jsme připraveni poskytnout fotbalovým příznivcům na stadionu bezpečné a bezproblémové sledování utkání,“ uvedl Richard Jukl, generální ředitel FC Hradec Králové.
„Vyčlenili jsme pro přepravu hostujících fanoušků ze stadionu zpět na nádraží dva autobusy. Jeden velkokapacitní kloubový a druhý klasický. Velkokapacitní autobus je speciálně pro tento účel upraven,“ upřesnil Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradec Králové. „Pracovníci odboru správního královéhradeckého magistrátu budou přímo na místě řešit v případě potřeby přestupky ve správním řízení,“ přibližuje obvyklou praxi Ľudmila Ducháčová, vedoucí odboru správního Magistrátu města Hradec Králové.
Není vyloučeno, že se mnozí fanoušci vydají za zábavou do ulic města. Proto chce město upozornit na případná rizika například provozovatele restaurací. Fanoušci hostů budou na stadion přicházet branou od II. městského okruhu, aby byl omezen kontakt s domácími diváky. Pokladny budou otevřeny dvě hodiny před zápasem, klub vyzývá fanoušky k včasnému příchodu vzhledem ke zvýšeným bezpečnostním prohlídkám. Utkání Hradec Králové - Slávie Praha začíná v neděli v 15 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme