Hradec s Vítkovicemi pouze remízoval

První bodovou ztrátu na domácím hřišti zaznamenali v neděli druholigoví fotbalisté Hradce Králové. Domácí útočníci, kteří dosud patřili k nejlepším v soutěži, nenašli recept na obranu Vítkovic.
Utkání začalo svižně a Votroci si během první desetiminutovky vytvořili díky rychlým a přesným kombinacím jasnou převahu, kterou však nedokázali zúročit ve finální přihrávku a střelu na branku. Vítkovičtí hráči se postupně dostávali do tempa a dobře organizovanou obrannou hrou nepouštěli Hradec do žádné šance. První přímá střela na branku tak padla až po půlhodině hry, ale nevýrazná rána vítkovických brankáře Podhajského nezaskočila. Hned z protiútoku mohl skórovat Štěpán, ale Karnayův těžký centr dobře nezpracoval a vysoko přestřelil.
Druhý poločas byl o trochu aktivnější než první dějství, ale scénář hry se příliš nezměnil. Hradecké útoky narážely na pevný obranný val Vítkovic. Blízko ke skórování měli domácí v 61. minutě, když po přímém kopu z hranice velkého vápna hlavičkovali přesně k tyči, hostující brankář ale se štěstím vyrazil. Nejistého gólmana Vítkovic prověřil o dvacet minut později opět z přímého kopu Štěpán, jeho střela však těsně minula růžek branky. To už Vítkovice delší dobu předváděli antifotbal. Úporně bránili, úmyslně zdržovali hru a jednoznačně se soustředili na zisk jednoho bodu za bezbrankovou remízu. A tato taktika jim vyšla. Téměř 3,5 tisíce diváků se branky i přes závěrečný zoufalý nápor Hradce nedočkaly, Hradec Králové - Vítkovice 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme