Hradec s Příbramí jen remízoval, záchrana mizí v dáli

Souboj o přežití - tak by se dal hodnotit úterní zápas 28. kola nejvyšší fotbalové ligy mezi Hradcem Králové a Příbramí.

Oba celky se totiž před zápasem nacházely v bezprostředním ohrožení sestupem.

Příbram měla 27 bodů a patřila jí 14. příčka, Votroci měli dokonce o tři body méně a případná prohra by jejich záchranářskou snahu přesunula jen na úroveň teoretických úvah. Spíš než fotbalová krása se tak dala za deštivého podvečera čekat spíše tuhá taktická bitva.

Utkání podle očekávání začalo opatrně. Ani jeden tým se nehrnul kupředu, hra probíhala převážně ve středu hřiště a po chvíli přešla ve vyloženou nudu. Úvodní 25 minut se na hřišti prakticky nic nedělo. Trochu vzruchu do hry tak přinesla až rychlá akce Příbrami, kterou zakončoval Wágner. Jeho pokus vyrazil těsně vedle tyče hradecký Hájek. A to bylo na dlouhou dobu opět vše.

Pořádně rušno bylo na trávníku až posledních 5 minut prvního poločasu. A postarali se o to hráči Hradce, kteří Příbram zatlačili před její branku a byli blízko vedení. Ve 40. minutě se výborně uvolnil Harba, dokázal hlavou skvěle najít volného Kuliče a hradecký útočník v jasné příležitosti pálil jen do brankaře hostí Hrušky. O minutu později našel Kulič volného Šislera a domácí borec ze střední vzdálenosti pálil těsně vedle. Silnou pětiminutovku zakončil opět Kulič, který si sám dovedl míč na hranici velkého vápna a zakončil střelou do připraveného Hrušky.

Jestliže závěr prvního dějství patřil domácímu celku, úvodní minuty druhé půle měla ve své režii jednoznačně Příbram. Hned po rozehrání se dostal před hradeckou branku Wágner, ale proti Lindrovi se neprosadil. O dvě minutky později mohlo být ještě hůř, když hradecká obrana před vlastní brankou váhala s odkopem, míč vybojoval Krbeček a domácí Hájek musel hasit nebezpečí zákrokem na hranici faulu. Rozhodčí však jeho přidržení protihráče za dres neodpískal. A hosté i v dalších minutách tahali za delší konec, Votroci se na jejich polovinu dostávali jen velmi obtížně.

Vážnější ohrožení Hruškovy branky se necelé tři tisícovky diváků dočkaly až v 60. minutě, ale hostující obrana Šislerovu tvrdou střelu zblokovala. Podstatně nebezpečnější byla akce z 65. minuty. Malinský sklepnul Poděbradského centr hlavou na Harbu a bosenský útočník v hradeckých službách lehce tečoval míč do branky. I tuto šanci však brankař Hruška ve spolupráci s obranou zlikvidoval. Krátce na to byli blízko skórování naopak hosté - Krbeček se řítil sám na Lindra a ten jeho průnik na poslední chvíli zlikvidoval. A Středočeši tlačili i nadále - hned několik nebezpečních situací si vytvořili po sérii rohových kopů, Lindr několikrát musel ukázat své umění.

I přes převahu Příbrami se trenér domácích Prokopec rozhodl posílit ofenzivu, protože jen výhra by Votrokům dávala "rozumnou" šanci na udržení. Na hřiště tak v krátké době přišli Malínský, Klapka a Uškovič. Bohužel na hře dopředu to nebylo příliš znát - hostující obrana pracovala na výbornou. Votroci si sice konečně vypracovali územní převahu, ale prakticky se nedostali k zakončení. Za zmínku stál snad jen průnik Haliloviče chvíli před koncem, který ovšem zlikvidoval důrazným zákrokem Dejmek. V samotném závěru se po rohovém kopu dostal do jasné příležitosti Uškovič, ale z malého vápna Hrušku neprostřelil.

Hosté tak ubránili remízu 0:0 a udělali velký krok k záchraně. Naopak pro Hradec domácí remíza a tedy ztráta  dvou bodů s přímým konkurentem o udržení fakticky znamená, že záchranu už nemá ve svých rukou a kromě bodového zisku z posledních dvou zápasů se Slávií a Plzní musí spoléhat na zaváhání soupeřů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme