Hradec rozstřílel Vlašim 4:0

Fotbalisté Hradce Králové přivítali v 20. kole druhé fotbalové ligy nováčka z Vlašimi. Votroci mu chtěli oplatit porážku z podzimu a zároveň si tak udržet kontakt se soupeři v boji o postup do nejvyšší soutěže. A to se jim povedlo na výbornou.

O osudu utkání se rozhodlo poměrně brzy. Černobílí od začátku zatlačili Vlašim před jejich branku a ofenzivní pojetí hry dělalo hostům velké problémy. V 6. minutě zahrával Rezek rohový kop, míč se dostal po hlavičce Dvořáka k Černému a ten zblízka napálil míč do ruky hostujícího Patky. Rozhodčí nařídil penaltu a Patka dostal červenou kartu. Pokutový kop s přehledem proměnil Černý - 1:0. Utkání pak dostalo jednoznačný ráz - hosté bránili a Hradec útočil "do plných". Přesto nebyla o pěkné fotbalové momenty nouze. Další branka však padla až ve 30. minutě. Po závaru před Tomovou brankou měli hned tři hradečtí hráči prostor pro střelu na soupeřova gólmana. Ten si s prvními dvěma pokusy poradil, na Hochmeisterovu dorážku však už nestačil - 2:0. Do konce poločasu Hradec i nadále předváděl ofenzivní hru, ale své šance neproměnil.
Druhý poločas se nesl zpočátku v podobném duchu jako ten první. Hradec útočil a oslabení hosté v obraně dělali chyby. Toho využili domácí v 51. minutě. Rezek zahrával přímý kop, míč se dostal k Chlebounovi a ten hlavou opět měnil skóre - 3:0. A o dalších 10 minut později byl opět důvod k jásotu v hradeckých ochozech. Tomašák rozehrával roh, našel nehlídaného Černého, který pěknou hlavičkou překvapil Tomu - 4:0. Za tohoto stavu bylo o osudu utkání rozhodnuto. Trenér domácích Kotal  během krátké doby stáhnul hned tři opory - Pilaře, Černého a Poděbradského. Po této změně kvalita hry domácích výrazně poklesla. Útočná hra vymizela a naopak hosté měli několik příležitostí ke vstřelení čestného úspěchu. To se jim však nepovedlo a tak utkání skončilo jasnou výhrou domácích.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme