Hradec prohrál smolně se Slováckem 2:3 a má nakročeno do druhé ligy

26. kolo první fotbalové Gambrinus ligy mělo v neděli odpoledne na pořadu utkání Hradec Králové - Slovácko. Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce bylo jasné, že jde o záchranářský duel. Slovácko mělo před zápasem sice o tři body víc, ale případná prohra v Hradci by jim značně zkomplikovala situaci. Naopak Votrokům by výhra výrazně pomohla. Šlo tedy o hodně.

Utkání mělo rozpačitý začátek. Dlouho se hrálo především ve středu hřiště a zejména díky nepřesnostem na obou stranách nebyl k vidění ani náznak šance. Až v 11. minutě zahrávalo Slovácko přímý kop a závar před Lindrovou brankou byl opravdu nebezpečný. Votroci však se štěstím odvrátili a o dvě minuty později už se mohli radovat oni. Hosté po rychlém brejku odvrátili Malínského střílený centr na roh. Na ten si naskočil Pávek a nikým neobtěžován v pohodě překonal brankaře Melichárka - 1:0.

Vstřelená branka měla na průběh následujících minut pozitivní vliv. Slovácko začalo více útočit a domácí celek měl zase prostor pro rychlé brejky. Bylo tak na co koukat. Zejména ve 22. minutě už to vypadalo, že hosté vyrovnají, když si dokonale rozebrali hradeckou obranu, ale Lindr Hlúpikovu střelu z malého vápna zázračně vykopl. O deset minut později už však musel kapitulovat. Hosté zahrávali přímý kop ze střední vzdálenosti a Valenta s přispěním teči hráčů stojících ve zdi nasměroval míč přesně do šibenice - 1:1.

Do kabin ale odcházeli s vedením přeci jen Votroci. Hostující hráči chybovali ve středu hřiště v rozehrávce, míče se zmocnil Kulič utekl až k hranici velkého vápna, vystřelil přesně k tyči a Melichárek na míč nedosáhl - 2:1. Slovácko ještě v závěru první půle zahrávalo dva rohové kopy, ale domácí se štěstím odvrátili.

Druhý poločas začal podstatně lépe domácí celek. Ve 47. minutě našel Štěpánův centr volného Kuliče, ten však z malého vápna z voleje nedokázal míč nasměrovat do sítě. O dvě minuty později vyslal Kulič do brejku Malinského, jeho průnik přes téměř celé hřiště však obrana dokázala odvrátit ke Schwarzovi a jeho pokus o lob šel příliš vysoko. Za další dvě minuty měli domácí další jasnou příležitost, ovšem Harba v dobré pozici místo střely volil nahrávku na Kuliče. Ten se však již k míči nedostal. Slovácko v těchto chvílích nestíhalo, ale bohužel Hradec v koncovce nebyl důsledný a skóre se tak neměnilo. Ale hosté postupně vyrovnávali hru a v 58. minutě byl blízko vyrovnání Hlůpik, když jeho tvrdou ránu z 18 metrů tečoval mimo hradeckou branku Došek.

Pak vzala osud utkání do rukou dvojce Harba - Paták. Druhý jmenovaný z pozice hlavního rozhodčího dal v 60. minutě hradeckému útočníkovi žlutou kartu za zdržování hry. A protože o chvilku později Harba při zákroku hostující obrany jasně nafilmoval pád, vytáhl Paták druhou žlutou pro bosenského útočníka a ten musel z hřiště ven.

Hradec však byl i v deseti Slovácku rovnocenným soupeřem a rozhodně nespoléhal jen na obranu. V 72. minutě po Zeleného akci střílel z otočky nebezpečně Strnad a jeho pokus jen těsně minul tyč branky Slovácka. Na druhé straně pálil v 76. minutě z hranice vápna Valenta a jeho pumelici vytlačil Lindr s námahou na tyč. V 81. minutě však už i Lindr pohromě nezabránil. Došek v hlavičkovém souboji vybojoval míč pro Volešáka a ten se štěstím poslal míč do hradecké branky - 2:2. A bohužel o další dvě minuty už Votroci prohrávali. Obrana neuhlídala Valentu a ten nikým nekrytým poslal míč do za Lindrova záda potřetí - 2:3. Votroci po této brance nasměrovaly všechny síly do útoku, což byl v deseti hráčích riskantní tah. Slovácko mohlo podnikat rychlé branky do otevřené obrany a v plné míře tak činilo. Naštěstí v koncovce již nebylo tak efektivní a Lindr jeho dvě jasné příležitosti dokázal zlikvidovat.

V pohledném utkání tak nakonec byli šťastnější hosté z jižní Moravy, kteří získali tři body. Hradec Králové - Slovácko 2:3.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.5.2013 21:02
někdozhradce (neregistrovaný)
Pan Fišer je asi najatý teplický agent! Nakročeno do II. ligy? Zatím jsme nad čárou ponoru!!! Jasně nafilmovaný pád Harby? Mezi dvěma protihráči a s křižujícím třetím? Tak to by Harba asi musel umět lítat jako pan Fišer...
5.5.2013 22:20
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE:
Jsem rád, že vás můj článek nenechal chladným :-). A ano, teď jste mě odhalil. Teplice mi poslaly celkem slušný obnos, abych napsal článek o tom, jak je na tom Hradec špatně. Teplicím totiž tento článek pomůže v záchraně a Hradec definitivně potopí :-).
Ano, jsme stále nad čarou ponoru a jak řekl trenér po zápase na tiskovce, Teplice mají defakto o dva body méně než Hradec, protože v případě bodové rovnosti na konci ligy musí mít o bod víc než HK, aby se udržely. To nicméně neznamená, že si Hradec dnešní prohrou nezkomplikoval neskutečně situaci a tudíž nakročil (nikoliv vkročil) směrem k druhé lize. Šlo totiž o souboj dvou ohrožených celků a tím, že Slovácko vyhrálo, je s 30ti body téměř zachráněné. Hradec má stále všechno ve svých rukou a pokud se mu zadaří, tak nespadne. A nemusí spadnout ani Teplice, protože HK má doma Příbram, kterou když porazí, tak jí taky hodně zatopí.
A co se Harby týká, tak soudní fanoušci HK vědí, že Harba padá k zemi častěji než závory na přejezdu v Březhradě. A asi to věděl i rozhodčí. Pokud se podíváte na video ze zápasu, tak uvidíte, že jakmile Harba ucítil zezadu protihráče, šel k zemi (s efektním výskokem a rukama od sebe). Vzhledem k postavení (jak sám píšete, křižovaný dvěma hráči a třetí vzadu), to bylo taktické řešení a prostě si chtěl pro ten faul dojít. a možná kdyby tak teatrálně nevyskočil, nerozmáchnul rukama, tak by to rozhodčí "jen" nechal být. Pokud si přečtete články ostatních kolegů novinářů v jiných médiích, případně jste se dnes díval na Dohráno, tak zjistíte, že nejsem jediný, kdo si myslí, že Harba simuloval. On sám to pro Dohráno popřel, ale proti tomu stála výpověď protihráče, který s ním byl v souboji.
6.5.2013 06:09
někdozhradce (neregistrovaný)
RE:
Musím přiznat, že tomu pádu Harba přidal... Ale nemůžu se zbavit dojmu, že jak řekl do mikrofonu oan Baroš, "rozhodčí pracoval na zakázku". Tři minuty před tím dá Harbovi žlutou za podobný přestupek, tedy jestli si správně pamatuju za posunutí míče z místa přestupku o několik metrů. Po chvíli druhá žlutá po chvíli za poměrně málo významný souboj ve středu hřiště... Jinak ještě jednou onluva, Harba tomu opravdu přidal. Ale opravdu mě od Vás mrzí konec toho titulku. Je to dost pořádná komplikace, ale sand jste trošku patriot. Z chlumu to snad do Hradce není daleko... V9me, že to teď bude težší, ale není snad ještě namístě podléhat pesimismu!!!
6.5.2013 09:07
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE:
jo, ten Baroš mě taky vytanul na mysli a docela bych ten důvod pro kartu pro Baroše opravdu viděl. U Harby šlo o to, že si o to sám řekl. Ale jinak jsou to oba celkem podobné typy co se padání týká :-). Jinak připouštím, že dát hráči dvě žluté karty během tří minut za podobné blbiny chce opravdu odvahu, ale jak by řekla paní Dagmar, rozhodčí si to obhájí :-)
6.5.2013 12:25
někdozhradce (neregistrovaný)
RE:
Taky mi to připomělo "likvidaci" van Persieho v Lize mistrů.. Ja říkaáte, paní damkvá by to možná označila, za netaktické udělení žluté karty. Je však horší, že reakcí na pád Kuliče v první půli a ve vápně byly rotažené ruce rozhodčího, a to bylo ve vápně... Tak jak má hráč vědět, jak bude rozhodčí takový souboj hodnotit? Je pravdou, že Harba padal o dost ochotněji. Je pravdou, že by chlapec potřeboval zapracovat na psychice. Už ten "darovaný" gól proti Boleslavi o tom svědčil! Ještě o tom nakročení... Nakročení je, řekl bych, úmyslný volní pohyb. Ten Váš titulek by trochu naznačoval jako kdyby hradečtí fotbalisté do duhé ligy chtěli... Jinak na druhou stranu souhlas s kolegou. Vyrábět si takhle problémy se záchranou a doma k tomu, tudy cesta nevede! Nedělám si iluze o možnostech Teplic a pana Hrdličky, ale chcete aspoň trochu živit tu trošku naděje co dosud máme!!! Jinak se vlastně už od Sparty můžeme připravovat na II. ligu...
6.5.2013 12:52
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE:
teď už diskutuji jen jako fanoušek HK a ne autor článku...
Vůbec bych nevylučoval, že tam opravdu ještě může zahučet ta Příbram. Pokud HK vyhraje v Budějovicích (což bude hodně těžké, ale případná výhra by znamenala fakticky, že Budějky už budou bez šance na udržení) a následně Příbram doma porazí. Starkovi hoši totiž mají doma Olomouc, pak hrají v HK, pak doma Brno a končí v Liberci.
A stejně blbý los má i Brno: venku na Dukle, doma Spartu, venku v Příbrami a doma Slovácko. Asi nejhorší jsou na tom ale Teplice (dnes Olomouc, potom doma Baník, potom jedou do Liberce, následuje doma Sparta a končí v Boleslavi).
6.5.2013 17:52
někdozhradce (neregistrovaný)
RE:
Jak už jsem říkal, obávám se, že pánové Hrdlička, Starka a jim podobní mají dlouhí chapala a nebude se rozhodovat jen na hřišti... V Budějovicích to bude hooodně těžký, ale ne nemožný. Pamatuju, že jsme tam párkrát vyhráli. Horší to bude se Starka boys, už jsme viděli s Jabloncem a v Budějovicích co dokážou v jejich prospěch rozhodčí... Harba si už asi nekopne a když bude hrát Filip Klapka, mohlo by to klapnout. Bohužel poslední dvě kola FC H.K. nic moc. Ledaže by Plzeň už měla titul a poslala sem "béčko". Osobně považuji za klíčový zápas s Příbramí a to jestli se bude rozhodovat jen na hřišti... Doma to poslední dobou nějak vázne! Bojím se, že ve fotbale vládne mafiánská struktura, tedy ten tzv. vláček, či jak to říkal Váš mladší kolega z ČT, a kdo si zaplatí, ten jede... A jak říkal pan Škorpil, v Hradci peníze oproti Liberci (a jiným) peníze a navíc ty černé, nejsou!!!
7.5.2013 09:50
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE:
tak do druhé ligy už opravdu máme nakročeno, aspoň po včerejší výhře Teplic v Olomouci.
9.5.2013 11:33
Karel35 (neregistrovaný)
RE:
Druhá liga? Elegantní řešení problémů se stavbou nové arény. Hřiště na Bavlně bude stačit. A v zimě by se tam mohl stříkat led Královští Lvi by tam mohli hrát krajský přebor.
6.5.2013 07:59
fanoušek FC HK (neregistrovaný)
Pane Fišer tentokrát se Vás musím zastat.Být patriot, neznamená být neobjektivní.Že si Hradec zavařil a to již po několikáté je pravda.Je trestuhodné,že si Harba nedal pozor a při jeho náchylnosti k pádům, ho měl trenér po první kartě raději vystřídat.To,že jsme ještě nad čárou ponoru nemusí večer platit!!Myslím,že nejde o přehnaný pesimismus,ale o reálné hodnocení situace.Jistě,že teoreticky není ještě nic ztraceno,ale momentálně se zdá,že ohoženy jsou Budějky.Teplice a FCHK.Ostatní jsou asi mimo.Prohra v Buďejkách by asi znamenala konec.S Plzní a na Slavii asi body těžko uděláme.Při naší bídě doma s Příbramí????Zdar FC HK.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme