Hradec prohrál s Bohemkou 1:2 a míří ke dnu

Ve 14. kole druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové celek Bohemians Praha 1905. Hosty v zelenobílých dresech přijela podpořit zhruba tisícovka fanoušků, která jim vytvořila na hradeckém stadinu prakticky domácí prostředí. A když navíc Bohemka už od 6. minuty vedla, nehrálo se soupeři v Hradci vůbec špatně.

Hosté proměnili hned první vážnější šanci. Hradec vyrobil při zahrávání přímého kopu poslední dobou již tradiční chybu, Bohemka šla do brejku, který po pohledné souhře zužitkoval Ibragimov. Votroci naštěstí odpověděli prakticky obratem. V 9. minutě po Rezkově rohovém kopu domácí pálili na Sňozíka v brance Bohemians jednu ránu za druhou a na potřetí se ujala Kalouskova bomba z 20 metrů - 1:1. Domácí byli na koni a útočili, ale šance Němčeka, Poděbradského či Kaufmana měly díky impotenci v koncovce k brance daleko. Naopak na druhé straně hosté ve 37. minutě opět rozebrali hradeckou obranu, ale Morávkova rána mířila jen do tyče.
Ve druhém poločase kvalita hry domácích zdaleka nedosahovala výkonu v první půli a hosté začali postupně kontrolovat dění na hřišti. A když se k tomu ještě přidala neschopnost Votroků proměňovat šance, dal se očekávat zelenobílý atak. Střelu Adama v 62. minutě ještě Lindr zlikvidoval, o tři minuty později však hradecká obrana už jen nečinně přihlížela jak Morávek po centru Škody bez problémů dává vítěznou branku Bohemians - 1:2. Hradec si až do konce utkání proti takticky hrajícímu soupeři žádnou šanci nevytvořil. Přesto mohl v závěru skórovat, ale Dvořák Sňozíkovu hrubou chybu nepotrestal.
Hradec Králové podlehl Boheminas Praha 1905 1:2. Utkání bylo přitom možné označit za klíčové. Pokud by Votroci Bohemku porazili, poskočili by v tabulce o dvě místa výš a hlavně by se bodově přiblížili špici tabulky. Druhá domácí prohra však znamená, že Hradec dělí v současné chvíli jen tři body od sestupových míst.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme