Hradec prodal prvoligovou hokejovou licenci Budějovicím

Otázka, kde skončí uvolněná prvoligová licence hokejového klubu Královští lvi Hradec Králové a.s. je vyřešena. Hradec prodal prvoligovou licenci Českým Budějovicím, tedy právě městu, ze kterého na východ Čech přišla extraliga.

"V pátek byla mezi kluby Královští lvi Hradec Králové a.s. a HC Motor České Budějovice a.s. uzavřena dohoda ohledně převodu práv účasti v soutěži první ligy Českého svazu ledního hokeje z Hradce Králové do Českých Budějovic," uvedl dnes tiskový mluvčí hradeckého hokeje Sanny Muharem. Jak dodal, zároveň již byla zaplacena část ceny za převedení. Výši částky, za jakou Hradec Králové licenci do Českých Budějovic prodal, neuvedl. Zástupci obou oddílů budou během příštích dnů dotahovat navazující legislativu a další předběžné dohody.
Hradec zvažoval prodej prvoligové licence dvěma klubům. Kromě Českých Budějovic byl ve hře ještě Kolín. "Pro Kolín zcela jednoznačně hrála dojezdová vzdálenost, pro České Budějovice zase možnost zapojení většího počtu našich hráčů včetně hráčů z již nového extraligového týmu a další aspekty, které budeme ještě řešit v příštím týdnu v rámci dalších navazujících dohod. Po zralé úvaze jsme se rozhodli převést práva účasti v soutěži do Českých Budějovic," přiblížil pozadí prodeje licence generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme