Hradec přivítá špičkový 3x3 basketbalový turnaj

ČBF 3x3
ČBF 3x3

Chance 3x3 Tour se letos po několika letech vrací do Hradce Králové. V sobotu 18. května 2019 se na Masarykově náměstí uskuteční zástavka nejvyšší soutěže v trojkovém basketbalu Chance 3x3 Tour – Hradecký Klenot Cup. Organizátoři ze zájmového sdružení Sport and Culture Entertainment již nyní hlásí velký zájem a slibují mezinárodní účast. Kromě tuzemských týmů potvrdili účast i zástupci Polska a Bosny a Herzegoviny.

Ukázka nového olympijského sportu

Na akci spolupracuje i Česká basketbalová federace, která pořádá nejvyšší soutěž basketbalu 3x3 v České republice pod názvem Chance 3x3 Tour. Ta se skládá ze série deseti turnajů a odehrává se pouze v několika vybraných městech České republiky na profesionálních basketbalových kurtech. Zároveň s českou Tour budou u našich sousedů v Polsku a na Slovensku probíhat podobné série turnajů tamních nejlepších basketbalistů v tomto sportu, který se poprvé objeví na Olympijských hrách 2020 v Tokiu. Z tohoto důvodu je i hradecká zastávka zařazena do mezinárodní česko-polsko-slovenské 3x3 Central Europe Tour.

V mezinárodní konfrontaci českých týmů jsou pravidelně k vidění zahraniční celky např. z Polska, Slovenska, Ukrajiny, Srbska, Holandska, ale i jiných zemí. Všechny tyto týmy se budou snažit zvítězit a dostat se do velkého finále celé 3x3 Central Europe Tour.

Akce je otevřená pro všechny

Změřit síly s evropskými celky může v Hradci Králové v rámci KLENOT CUPU kdokoliv. Basketbal 3x3 se bude hrát v kategorii můžů a žen, a v případě zájmu i v kategoriích chlapci a dívky do 18 let. Zájemci mohou přihlásit své týmy na 3x3planet.com.

Celý den souběžně s akcí bude probíhat zajímavý doprovodný program nejen pro děti, ale i pro dospělé. Diváci se mohou těšit na individuální soutěže ve směčování a tříbodové střelbě, exhibiční vystoupení a mnoho dalšího. Rovněž si budou moci na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je hrát basketbal po širým nebem na profesionálních kurtech. Kdo je plný očekávání a rád by se na basketbal nažhavil už dříve, může dorazit do Baskito zóny na Velkém náměstí v rámci Hradeckého hudebního festivalu! Ten bude probíhat na Velkém náměstí v Hradci Králové 17. - 18. května.

Turnaj Chance 3x3 Tour - Hradecký Klenot Cup začíná na Masarykově náměstí v sobotu 18. května od 10 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme