Hradec přivítá rok 2012 tradičním ohňostrojem

Tradiční novoroční podívanou připraví pro občany a návštěvníky města na Nový rok město Hradec Králové. Připravena je oblíbená akce První den spolu, která v 18 hodin vyvrcholí ohňotrojem.

Na Velkém náměstí o půl páté zazní z balkonu bývalé radnice úvodní fanfáry. Kromě punče a čaje tady příchozí budou moci ochutnat i tradiční čočkovou polévku, což by mělo lidem podle tradice zajistit v příštím roce dostatek peněz. Oslavy příchodu nového roku 2012 vyvrcholí v 18 hodin ohňostrojem. Jeho světelné efekty navíc doplní melodické motivy Hanse Zimmera z filmu Král Artuš. Na novoroční ohňostroj zastupitelé vyčlenili už v září 250 tisíc korun.
Dopravní podnik posílí kvůli očekávanému náporu návštěvníkům ohňostroje městskou hromadnou dopravu, zejména mezi okrajovými sídlišti a centrem města. „Na odpolední směnu některých linek nasadíme velkokapacitní kloubové vozy. Navíc posílíme linky číslo 2 a 18, na kterých pojede více spojů,“ řekl Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradce Králové. Přesnější informace cestující budou moci získat na webových stránkách www.dpmhk.cz, budou navíc vyvěšeny na staničních označnících dotčených linek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme