Hradec připravuje rozsáhlou změnu územního plánu

Radnice v Hradci Králové se začala zabývat změnou územního plánu na západním okraji města. To umožní budoucím investorům využít lokalitu ke komerčním účelům.

Hradečtí radní schválili zahájení změn územního plánu na přibližně dvousethektarovém území mezi silnicí I/ 11 a zástavbou v Kuklenách. „Město nechalo zpracovat studii, jak by to tam mohlo vypadat. Ta řeší základní plošné rozvrstvení a dopravní napojení tohoto území na dnešní silnici I/ 11 kruhovým objezdem. Počítá se s jeho vybudováním tak za pět let a určitá zástavba by zde mohla vzniknout zhruba do deseti let,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Návrh změny územního plánu bude projednávat městské zastupitelstvo na jednání v březnu. „Uvedená lokalita má komplikované odtokové poměry a jedná se zde většinou o kvalitní ornou půdu. Město nechce vykupovat pozemky a investovat, ale připravuje území tak, aby bylo pro investory dlouhodobě průchodné,“ řekl náměstek Malíř. Pro investory může být oblast přichystána přibližně za rok a půl. Náměstek předpokládá, že v lokalitě vzniknou obchody, služby, menší logistika, zelený pás a obytná zástavba kombinovaná s občanskou vybaveností.
Rozvoj města západním směrem k budoucí dálnici je dán územním plánem z roku 2000. Původně plán předpokládal zástavbu, to však tehdy narazilo na zásadní nesouhlas orgánů ochrany přírody. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme