Hradec převzal se zpožděním Reigrovo náměstí. To má však ještě řadu závad.

Před týdnem převzal investičním odbor města Hradec Králové zrekonstruované Reigrovo náměstí před budovou vlakového nádraží. Náměstí, jehož rekonstrukce vyšla na 180 milionů korun, předala firma Strabag o měsíc a půl později. Náměstí je provozuschopné, ale objevuje se tam řada nedostatků.

"Náměstí je převzato, ale není zkolaudováno. Kolaudace staveb, které jsou nad zemí, by mohla proběhnout do týdne. Pak se  zprovozní zastávky a autobusy zde mohou zastavovat,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Město převzalo náměstí s tím, že v protokolu jsou zaznamenány vady a nedodělky, které zhotovitel musí odstranit. "Část rekonstrukce je provedena velmi slušně. Plochy, které se dodělávaly později, mají určité vady. Stavebníci se tam mohou pohybovat ještě několik týdnů,“ sdělil náměstek Malíř.  Nedostatky se vyskytují také u mobiliáře. |Jedná se o detaily okolo mříží a laviček. Firma Strabag závady přiznala a slibuje  nápravu. "Do Vánoc by to mohlo být v pořádku,“ dodal Malíř.
Po dokončení díla zašle město Strabagu penalizační fakturu za překročení termínu. To činí za každý den prodlení 150 tisíc korun. "Město chce uplatňovat penále, a to i soudní cestou,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. U soudu skončil spor Strabagu a dopravního podniku za nedodržení termínu dokončení terminálu MHD.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.11.2008 11:38
Bjorken (neregistrovaný)
V navrhu jsou lavicky ..takove pulkruhovite (jako na pesi zone) okolo tech javoru, co maji plochou korunu. Nemyslim ty v tom parciku, ale ty bliz nadrazi, kde jsou take stojany pro kolare. V teplejsich mesicich jiste najdou lavicky vyuziti. Nezapomente na ne! Jinak se mi libi, ze se nazpomnelo na fontanu. Ale provedeni dlazby je v druhe puli opravdu ohavne. Kostky jsou daleko od sebe a nektere vys nektere niz. Jinak diky za tu zeleň!
2.12.2008 10:27
Radouš (neregistrovaný)
Největší chybou bylo výběrové řízení. Firma Strabag by měla mít zákaz provádět jakékoliv práce pro město. Pracuje nekvalitně a pomalu!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme