Hradec přehrál Třinec 2:0

Ve 24. kole druhé fotbalové ligy přivítal Hradec Králové celek Třince. Votroci byli před začátkem zápasu favoritem a svoji úlohu nakonec potvrdili. Vítězství se však nerodilo snadno a v obou poločasech byli třinečtí hráči domácím rovnocenným soupeřem.

Úvod zápasu byl velmi vyrovnaný a šance byly na obou stranách. Od prvních minut se hrálo poměrně ofenzivně, ale brankaři Lindr i Lipčák své týmy drželi nad vodou. Po 19. minutách se ale téměř 3400 diváků dočkalo první branky. Poděbradský vypálil ostrou střelu z hranice velkého vápna, Lipčák míč jen vyrazil a nehlídaný Pilař v pohodě doklepl do sítě - 1:0. Prakticky hned po rozehrání se trefil podruhé z brejku Dvořák, ale jeho branka nebyla uznána pro postavení mimo hru. To však bylo na dlouho dobu vše, do konce poločasu bylo k vidění několik příležitostí, ale branka už žádná.
Gólu se diváci nedočkali prakticky ani celý druhý poločas. Ve druhé půli totiž Hradec přestal hrát ofenzivně a úroveň utkání šla výrazně dolů. Výrazněji z šedého průměru vystupovala pouze dvojce Pilař a Poděbradský, ale jejich příležitosti zůstaly nevyužity. Naopak hosté zahrozili hned několikrát a byli velmi blízko vyrovnání, když několikrát nebezpečně pálili z hranice vápna, ale míč skončil vždy mimo branku nebo v náruči brankáře Lindra. S blížícím se koncem hosté zvyšovali svoji útočnou aktivitu, ale zapomínali na obranu. Blízko ke skórování tak měli Votroci po hlavičce Chlebouna a dvě minuty před koncem bylo vítězství Hradce potvrzeno. Petr Tomašák, který nastoupil k utkání až v samotném závěru, dostal míč do běhu a s přehledem upravil na konečných 2:0.
Zisk tří bodů byl pro Hradec velmi cenný. Jeho soupeři v boji o postup do nejvyšší soutěže totiž neuspěli. Ústí prohrálo v Hlučíně a Zlín doma jen remízoval se Sokolovem. Díky tomu šance na postup do nejvyšší soutěže začínají dostávat reálné obrysy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.4.2010 07:28
Honza (neregistrovaný)
No 8bodu naskok na 3. 6kol dokonce...myslim, ze realne rysy uz to ma tak od 3.jarniho kola...dobra.

Ted zalezi na tom, jak s fotbalem nalozi radni... :(

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme