Hradec přehrál Bohemku 2:0

V 7. kole první fotbalové ligy přivítali fotbalisté Hradce Králové celek pražských Bohemians 1905. Votroci poslední čtyři zápasy nezvládli a pokaždé prohráli. Naopak "Klokanům" se letos daří a před nedělním zápasem jim patřila 4. příčka v tabulce.

Vstup do utkání měly oba celky rozpačitý. Jejich hru doprovázela řada nepřesností, takže příliš fotbalové krásy k vidění na hřišti nebylo. Hradec byl sice aktivnější, ale jeho snaha o zakončení skončila většinou dřív než začala. Do pokutového území se Votroci prakticky nedostali a pokud ano, rozhodně Sňozíka v brance Bohemians neohrozili. Ani hostům se ale příliš v ofenzivě nedařilo, takže první čtvrthodinu se diváci v ochozech mohli uzívat nudou. Trochu vzruchu přinesla až 19. minuta, ve které měl do brejku našlápnuto hradecký Malínský, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl proti obránci Bohemky. O dvě minuty později měl ten samý hráč šanci na reparát, ale jeho střela mířila vedle tyče. Hned po rozehrávce šli do protiútoku hosté, ale jejich střela z 20 metrů šla vysoko nad Lindrovu branku. Tou dobou se už na trávník Všesportovního stadionu snášel vydatný déšť, který jako živá voda pozvnesl hru obou celků na "koukatelnou" úroveň. Hra dostala spád a oba celky začaly více útočit. Bohužel bez efektu - většina akcí skončila nepřesnou střelou nebo centrem. Z šedivého průmru vybočoval pouze hradecký rychlík Malínský, který na pravé straně zle zatápěl hostující obraně. A byl to právě on, kdo stál u zrodu první gólové akce. v 31. minutě po rychlém průniku vyslal do malého vápna střílený centr a jeho ránu usměrnil za Sňozíkova záda Dvořák - 1:0. Po inkasové brance hráči Bohemians ožili a snažili se co nejrychleji odpovědět. V poli Votroky zcela jasně přehrávali, ale v koncovce byli i nadále neškodní. Naopak domácím tento styl vyhovoval a zatímco Klokani bušili do hradecké obrany, domácí měli dost prostorů pro rychlé brejky. Jejich realizace však byla nedůsledná, takže do konce prvního poločasu už žádná další branka nepadla. A to i přesto, že  těsně před koncem poločasu dostal Malínský ideální přihrávku do běhu od Klapky a šel zcela sám na Sňozíka. Tváří v tvář však zcela selhal a hostujícího brankáře nepropálil.
Druhý poločas odstartoval za silného lijáku a nutno říci, že déšť více svědčil domácím. Již v 50. minutě se mohli radovat podruhé. Jestliže první gól Hradce byl částečně dílem štěstí, o druhé brance to rozhodně nelze říct. Filip Klapka dokázal v souboji jeden na jednoho přejít přes hostující obranu a nezaváhal ani před Sňozíkem a chladnokrevně skóroval - 2:0. Tato branka měla na průběh další hry zásadní vliv. Bohemians už nezbylo nic jiného než začít útočit. A to byla voda na mlýn Votroků. Hosté totiž i přes útočnou aktivitu nebyli schopni vypracovat si vážnější šanci. Votroci trpělivě čekali na chybu, aby mohli podniknout rychlý protiúder. Že šlo o správnou taktiku, se v průběhu hry ukázalo několikrát, ale kýžený efekt se nedostavil. Votroci sice čas od času prošli hostující obranou, ale branku Klokanů se vážněji ohrozit nepodařilo. Naopak hosté měli pět minut před koncem velkou šanci, když nebezpečně pálil Škoda a Lindr s námahou míč vytěsnil na roh. Bohemka zlobila i během posledních minut, kdy zatlačila Hradec do jejich obranného území. I tak si domácí v závěru utkání vysloužili potlesk na otevřené scéně. Bezmála pět tisíc diváků ocenilo nejen výhru 2:0, ale o poměrně solidní výkon. Hradec Králové porazil Bohemians zaslouženě 2:0 a dal tak aspoň trochu zapomenout ne předchozí nevydařené zápasy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme