Štítky: | Sport | Fotbal |

Hradec předvedl dobrý výkon, s Baníkem však pouze remízoval 1:1

V 5. kole fotbalové Gambrinus přivítal Hradec Králové celek Baníku Ostrava. A protože Baník stále táhne a také počasí bylo na fotbal ideální, zavítala pod "lízátka" solidní pětitisícová návštěva. Ta byla zvědavá, zda se Votroci dočkají v tomto ročníku první výhry a potvrdí tak dobré herní výkony z předchozích zápasů.

Utkání začalo tradičním náporem domácích fotbalistů, který stejně tradičně vyšel naprázdno. Po pěti minutách nebezpečně pronikal do hostující obrany Harba, ale ostravští hráči ho nenechali vystřelit. Na druhé straně ani Banikovci nechtěli zůstat pozadu, střelecký pokus Fantiše v 8. minutě srazila domácí obrana na roh. Z něj však nebezpeční nehrozilo.

Přesto hosté předváděli od začátku sympatickou hru a rozhodně se nebáli útočit. Zejména levá strana hradecké obrany jim k tomu dávala dost prostoru. Hradci se zase otevíral prostor k útočení po dlouhých a nebezpečných autech Strnada. První opravdu nebezpečná akce ale přišla až ve 25. minutě. Ostravští rozehráli rychlý útok, míč se na hranici velkého vápna dostal k Milosavljevovi a jeho pumelici vyrazil se štěstím brankař domácích Koubek na ostravského Lukeše. Tomu naštěstí domácí obrana již nedovolila odcentrovat. O minutu později pálil ostravský Kukec z přímého kopu z 25 metrů těsně nad.

Ale i Hradec má ve svých řadách střelce ze střední vzdálenosti. V 28. minutě vypálil nebezpečně Šisler a jeho střelu tečovali hostující obránci těsně vedle tyče Bučkovy branky. Z následného rohu hlavičkoval Plašil nad břevno. Baník ovšem přidával na otáčkách a domácí chybovat. Ve 30. minutě už málem vedl, když si Votroci málem dali vlastní gól. Vše musel výtečným zákrokem vyřešit Koubek.

Také Hradec se snažil útočit, ale Holešův centr do pěkné pozice Harba vůbec netrefil. Zápas měl i nadále oboustranně dobré tempo, avšak chyběly branky. V samotném závěru poločasu zabrnkal ještě na nervy hradeckých fanoušků brankař Koubek, který až příliš komplikovaně zpracovával vysoký centr hostů, ale ve spolupráci s důrazným Fukalem nakonec nebezpečí zažehnal. První poločas tak skončil bez branek.

Druhý poločas

Také druhý poločas začali lépe hosté, již ve 46. minutě pálil v dobré pozici bez přípravy Milosavljev, ale míč letěl vysoko nad Koubkovu branku. Na opačné straně hřiště se o chvilku později dostal po rohovém kopu k hlavičce Strnad, ale v těžké pozici nemířil přesně. V 54. minutě se domácí ale přeci jen dočkali. Trenér Plíšek poslal na hřiště místo nevýrazného Dvořáka Uškoviče a posila ze Slovenska hned svůj první dotek s míčem dokázal zužitkovat, když nahrál na volného Holeše a ten uklidil míč do růžku Bučkovy branky - 1:0.

Jenomže Baník rozhodně nesložil zbraně a o pět minut později dokázal vyrovnat. Po rychlém průniku našel Milosavljev Kukece a ten prostřelil Koubka - 1:1. Útočná podívaná pokračovala. Po levé straně utekl Harba, na malém vápně hledal Uškoviče, ale Buček byl rychlejší.

Ještě zajímavější situace nastala v 64. minutě. Hosté zahrávali přímý kop, ale jejich rozehrávku vystihnul Šisler a nasadil k sólu přes celé hřiště. Správný okamžik k přihrávce na volné spoluhráče však prováhal a o míč nakonec přišel.

Utkání mělo skvělý spád a dramatičnosti a nápětí na hřišti i v hledišti ještě umocnil několika nepřesnými výroky hlavní rozhodčí. Zápas se naštěstí nezvrhnul ve změť soubojů a diváci tak mohli sledovat až do konce skvělou fotbalovou podívanou, kterou odměnili potleskem na otevřené scéně.

Více ze hry měli domácí, ale jejich útočné snahy nedokázali přetavit v rozhodující gól. Blízko k brance byl Uškovič v 80. minutě, když tečoval hlavou dlouhý aut Strnada. Baník mohl skórovat o minutu později, ale skluz Milosavljeva z malého vápna mířil mimo.

Utkání tak bylo otevřené až do samotného konce. V síti neskončil ani pokus Uškoviče z malého vápna ani přetažený centr Štěpána. Utkání tak skončilo remízou 1:1 a Hradec si bude muset i přes výborný výkon na první výhru v letošní sezóně ještě počkat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme