Hradec předá kraji některé školní budovy

Královéhradecký kraj bezúplatně převezme od města Hradce Králové budovy některých středních škol. Tyto nemovitosti se nacházejí na území města, které je kraji dlouhodobě pronajímá. Transakce zahrnuje také pozemky nacházející se pod budovami.
Převod se týká Střední průmyslové školy strojnické, Gymnázia Boženy Němcové a dílny Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Hradební a pozemků, na kterých uvedené školy stojí. Kraj za využívání gymnázia a střední odborné školy platil městu Hradec Králové přes tři milióny korun ročně. V případě, že tyto objekty bude vlastnit, otevře se cesta k dotacím a příspěvkům z fondů Evropské unie a zjednoduší se možnost oprav či rekonstrukcí. Kraj získá objekty bezplatně a pronájem, který dosud platil hodlá dát školám. "Ušetřené peníze vrátíme do těchto škol, například jako investice," sdělil Ivan Doležal, radní odpovědný za majetek kraje. Současně Doležal vyloučil jakékoli úvahy o změně využití školských budov a rušení dosavadní výuky, která v nich probíhá. Ve smlouvě o převodu je navíc zakotveno, že pokud by budovy přestaly sloužit svému dosavadnímu účelu, musí být bezplatně vráceny městu.
Hradečtí zastupitelé schválili převod objektů již v květnu loňského roku. Také krajští radní již s převodem souhlasili a zastupitelé budou o konečném přijetí budov ještě jednat 15. února.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme