Hradec povede pravicová koalice, primátorem bude Divíšek

Povolební situace v Hradci Králové byla vyřešena velmi rychle. Volby vyhrála jednoznačně ODS, která získala nadpoloviční většinu v zastupitelstvu. I přesto, že by mohli město řídit sami, přizvali občanští demokraté do koalice ještě VPM a Hradecký demokratický klub. Z vedení města do opozice odchází naopak ČSSD, která tak doplní tradičně opoziční KSČM.
Nově vzniklá koalice bude mít v 37členném zastupitelstvu 25 křesel. ODS jako vítězná strana chce spolupracovat i nadále s VPM a HDK. Podle lídra ODS Otakara Divíška se tato spolupráce v minulosti osvědčila. Ze hry byli naopak vyřazeni sociální demokraté. Ti už po odchodu dosavadního ekonomického náměstka Aloise Tuháčka z politiky nejsou pro pravici partnerem. "S lidmi, kteří se dostali do čela hradecké ČSSD, se spolupracovat nedá," uvedl v tisku Divíšek.
První jednání nového zastupitelstva včetně volby primátora se ukusteční 6. listopadu. ODS na funkci prvního muže města navrhne stávajícího primátora Otakara Divíška. Občanští demokraté by měli dále získat ještě tři posty náměstků primátora, post náměstka připadne opět Josefu Malířovi z VPM. Jasné zatím není pouze konkrétní složení jedenáctičlenné rady města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.10.2006 14:04
jpa (neregistrovaný)
Koalice
Tak to se nechám překvapit, jak bude "koalice" řešit svoje protichůdné programy. ODS - "všechno prodat (hlavně zahraničním firmám), Hradec, město sportu". HDK - "nic neprivatizovat (především ne do cizích rukou), zlikvidovat veškerý výkonnostní a vrcholový sport v HK". VPM - "naládovat všechno do kultury, vše ostatní nám může vlézt na hrb".
JPA

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme