Hradec postaví pomník obětem nehody na přejezdu u Březhradu

Město Hradec Králové postaví pomník obětem srážky autobusu městské hromadné dopravy s vlakem na železničním přejezdu u čtvrti Březhrad. Tragickou havárii před dvěma lety nepřežili čtyři lidé, další čtyři cestující byli těžce zraněni. Na stavbu pomníku již rada města vyčlenila 200.000 korun.
Samotná stavba pomníku začne až poté, co České dráhy na železničním přejezdu namontují závory. "Vše by se mělo stihnout ještě letos," řekl řekl primátor města Otakar Divíšek. Pomník bude mít podobu vodorovně položené pískovcové desky. Text upomínající na nehodu bude na bronzové destičce.
Policie případ vyšetřovala více než rok, ale konkrétního viníka nenašla. Podle policie výstražné zařízení na přejezdu nebylo v době srážky v provozu, nepodařilo se však zjistit, proč nefungovalo a kdo je za to zodpovědný. Dopravní nehodě mohl podle závěrů policie zabránit řidič autobusu, který při srážce zahynul.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme