Hradec postaví holobyty

Ubytovnu pro neplatiče nájemné vybuduje v průběhu příštího roku radnice v Hradci Králové. Dosud město podobné zařízení pro své dlužníky nemá. Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká, ubytovna s 18 jednotkami by měla vzniknout v kancelářské budově v areálu Stavofinalu na Pražské ulici.
Město nyní eviduje kolem 900 dlužníků s celkovými dluhy za téměř 11 milionů korun. "Největších neplatičů s dluhy nad 100.000 korun evidujeme 12, dluh nad 50.000 korun má 48 lidí," řekla Krátká. Holobyty by měly přijít na šest milionů korun. V každé jednotce bude dřez s tekoucí studenou vodou. Sprchy budou na mincový automat, záchody budou společné na chodbách.
S neplatiči město zatím bojuje hlavně exekučním vystěhováním z bytu. "Loni jsme exekucí nechali vyklidit 31 bytů, z toho u 24 případů byly důvodem dluhy," řekla Krátká. Vystěhovaní odešli bydlet například k příbuzným, na hotel, nebo si sehnali jiné ubytování.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru