Hradec poskytne humanitární pomoc Indonésii a Pakistánu

Zastupitelstvo města Hradce Králové rozhodlo o poskytnutí jednoho milionu korun na humanitární pomoc Indonésii a Pákistánu. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, zastupitelé na svém šestatřicátém zasedání přijali usnesení, kterým Hradec Králové naplní předsevzetí poskytnout další humanitární pomoc oblastem postiženým vlnou tsunami.
Půl milionu poputuje prostřednictvím humanitární organizace ADRA do provincie Aceh a dalších půl milionu do Pákistánu postiženého nedávným zemětřesením. "Chceme, aby naše pomoc měla delší trvání a neřešila jen aktuální problém. Byli bychom tedy rádi, kdyby za ně byla postaven například škola nebo jiné zařízení, které bude sloužit obyvatelům těchto oblastí delší dobu," přiblížil účel poskytnuté pomoci primátor Otakar Divíšek.
Bezprostřední pomoc oblastem jihovýchodní Asie postiženým vlnou tsunami poskytlo město Hradec Králové již v lednu letošního roku, kdy prostřednictvím humanitární organizace Adra darovalo sto tisíc korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme