Hradec porazil Žižkov 2:1

Fotbalisté Hradce Králové ve 28. kole II. fotbalové ligy hostili Viktorii Žižkov. Oba týmy měly před zápasem sice ještě šanci probojovat se do nejvyšší soutěže. Zatímco u domácích šlo jen o teoretickou naději na hony vzdálenou realitě, hosté by v případě výhry postupové ambice ještě více přiživili. Výhra Hradce 2:1 však Viktorku s největší pravděpodobností usadila i pro další rok do druholigových vod.
Souboj dvou celků ze špice tabulky i přes pěkné počasí přilákal do ochozů jen 820 diváků. Ti se v prním poločase převážně nudili. V 9. minutě sice žižkovský Kučera běžel sám na brankáře Ottmara, ale nedal. Oba celky pak předváděly nezáživný fotbal. Domácí sice měli mírnou převahu, ale jejich aktivity končily daleko před vápnem. Vzruch tak přinesly až závěrečné okamžiky poločasu. Ve 43. minutě utekl z levé strany Semerák. Jeho nahrávku Jiroušek sice minul, ale Šmarda z hranice velkého vápna pálil do šibenice. Hostující brankář Bartalský však předvedl famózní zákrok a odvrátil na roh. Po jeho rozehrání nebezpečně hlavičkoval Rolko, ale i jeho šanci Žižkovští odvrátili. Na druhé straně chyboval v obraně Filip, jeho uklouznutí však hostující Bukač nepotrestal.
Druhý poločas byl jako obvykle fotbalovější a přinesl i branky. Ofenzivní snahy Semeráka a Rezka ani přímý kop Černého sice ještě brankou neskončily, v 65. minutě už ale mohli diváci jásat. Blažej utekl po levé straně, jeho přetažený centru Karal poslal před branku a Černý pohodlně skóroval - 1:0. Odpověď Žižkova na sebe nenechala dlouho čekat. V 72. minutě tvrdě vypálil Kaspřak a míč vyražený Ottmarem dopravil do sítě hlavou nikým nekrytý Bukač - 1:1. Hosté pak mohli dokonce vést, ale Šťastného rána z poloviny hřiště váhajícího Ottmara naštěstí jen vystrašila. O minutu později po rychlé akci středem hřiště nahrál Karnay před vápnem na střídajícího Gavulu a ten s chladnou hlavou proškolil jak obranu, tak Bartalského a pěkně skóroval - 2:1. Hosté sice mohli v samotném závěru vyrovnat, ale Bukačova tvrdá střela skončila jen na tyči hradecké branky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme