Hradec porazil Zbrojovku 1:0 a má ligovou jistotu i příští rok

Za slunného počasí přivítal o velikonoční neděli v rámci 25. kola první fotbalové ligy Hradec Králové Zbrojovku Brno. Domácí tým by v případě vítězství získal prvoligovou jistotu jak prakticky, tak i teoreticky. Naopak hosté z Brna potřebovali jednoznačně vyhrát, aby si udrželi reálnou šanci na záchranu.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ale jejich počáteční tlak vyšel naprázdno. Naopak hned ve 3. minutě měl šanci na skórování domácí Poděbradský, ke kterému se dostal na hranici velkého vápna odražený míč. Domácí hráč však v jasné příležitosti pálil vedle tyče. To ale bylo bohužel na dlouhou chvíli všechno. Hra začala být plná nepřesností a odehrávala se převážně ve středu hřiště. Vzruch přinesla až 15. minuta, kdy brněnský Mitrovič dostal přihrávku za obranu a šel zcela sám na brankáře Lindra. Mladý hostující hráč se ovšem šance zalekl a pálil vedle. O pár okamžiků později byl ve slibné příležitosti brněnský Borek, ale i tento  hráč naložil se svou příležitostí špatně a po jeho nedůrazné střele skončil míč v náručí Lindra. Brněnští byli i nadále aktivnější, ale střelecky zcela selhali. Jejich pokusy byly buď nepřesné a nebo nedůrazné. Lindr v hradecké brance tak i přes optickou převahu hostů v poli příliš práce neměl. To v podání domácích byla efektivita šancí podstatně vyšší. Závar z 22. minuty ještě brankou neskončil, ale ve 33. minutě již mohli domácí diváci jásat. Po levé straně se uvolnil Štěpán, poslal nadýchaný centr do velkého vápna a Klapka hlavou pohodlně skóroval - 1:0. Po této brance se vrátila hra do šedivého průměru, který vydržel až do poločasu.
Druhé dějství navázalo na průběh prvního poločasu. K vidění byla především hra ve středu a řada nepřesností. Občas se však Hradec dostal na dostřel soupeřovy branky. Dvěma pokusy prezentoval Fischer, ale první ránu Krbeček zlikvidoval, druhý pokus mířil nad. Hosté se za první čtvrthodinu před Lindra prakticky nedostali. V 59. minutě sice domácí brankař podběhl centr, hostující útočník však na malém vápně netrefil poskakující míč. A to bylo z druhého poločasu prakticky vše zajímavé. Zbývající půlhodina bylo jedno velké fotbalové utrpení. Domácí nikam nespěchali a hosté nebyli prakticky vidět. Jediné, čím se prezentovali, byla tragická koncovka. Ve fotbale se však nehraje na krásu, ale na body a ty tři zůstaly v neděli v Hradci. To znamená, že Votroci si díky vítězství 1:0 definitivně zajistili prvoligovou účast i v příštím roce, naopak hosté si výrazně zkomplikovali boj o udržení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme