Hradec porazil Vítkovice a opět je v přímém boji o postup

Ve 22. kole druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové Vítkovice. Votroky by případná výhra vrátila do přímého boje o postup do nejvyšší soutěže. V napínavém souboji, který by mohl mít klidně podtitul "Jak je důležité míti Pilaře", se nakonec černobílým podařilo Vítkovice porazit a na druhou postupovou příčku už ztrácejí jen dva body.

Utkání mělo od začátku spád. Hradec útočil a během prvních tří minut měl dvě vážné šance, ovšem Schulmeister ani Dian se neprosadili. Útočná hra pokračovala i nadále a protože ani Vítkovice nechtěly hrát jen obranu, bylo na co koukat. Chybělo jediné - góly. Postupně se totiž ukázalo, že domácí sice mají ve středu pole herní převahu, ale ve vápně jsou naprosto neškodní. Nedařilo se ani Němečkovi z přímého kopu a bomba Víta ze 38. minuty šla těsně vedle. Do kabin tak oba týmy odcházely za bezbrankového stavu.
Druhý poločas Votroci ještě více přidali na útoku a Vítkovice se zatáhly do obranné ulity. A tato taktika jim velmi dlouho vycházela. Hradci se v koncovce vyloženě nedařilo, kazil finální přihrávku a nebo byl nepřesný. Vniveč tak vyšla i vyložená šance Krejcara z 56. minuty, kdy po rohu netrefil hlavou odkrytou branku. O chvíli později hlavičkoval mimo Dian. Nakonce se však černobílí přece jen dočkali. V 75. minutě Čupr zahrával přímý kop. Dlouhá přihrávka skončila ve velkém vápně a poskakující balón usměrnil hlavou do sítě nejmenší hráč na hřišti Pilař - 1:0. Hosté se na novou situaci snažili zareagovat aktivní útočnou hrou, ale domácí dobře bránili. Naopak definitivně mohl rozhodnout v 83. minutě Pospíšil. Po signálu z přímého kopu však nikým nehlídán pálil nad Vaclíkovu branku. Na druhé straně se dvakrát vyznamenal brankář Podhajský, když zejména Prohazskova hlavička volala po gólu. Hradec Králové nakonec těsné vítězství 1:0 ubránil a ze 4. místa má se ztrátou dvou bodů opět reálnou šanci zasáhnout do boje o postup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme