Štítky: | Sport | Fotbal |

Hradec porazil v dramatickém utkání Slavii 3:2

Hradec Králové - Slavia 3:2 Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Slavia 3:2 Foto: fchk.cz

V 15. kole Gambrinus ligy přivítal Hradec Králové celek Slávie. V sychravém listopadovém nedělním podvečeru šlo domácím o hodně. Votroci se po poslední domácí prohře s Českými Budějovicemi dostali do bezprostředního pásma sestupových pozic a ani remíza v Příbrami ke zlepšení pozic příliš nepomohla. Před začátkem utkání byl Hradec na rizikovém 14. místě.

Utkání začalo poměrně zostra a hned v první minutě oba celky vystřelily nebezpečně na bránu. Nejprve domácí Harba mířil z přímého kopu svůj centr do skrumáže, ale hostující brankař Berkovec vyskočil nejvýš. Na druhé straně pálil z protiútoku těsně nad Koubkovu branku Kisel. Další zajímavá situace přišla až v 9. minutě a to hned branková. Hosté rozehrávali přímý kop z levé strany, k přetaženému centru se dostal Latka, vrátil před branku a tam se nejlépe zorientoval Nitranský - 0:1. Hradec neskládal zbraně a zakousl se do Slávie opravdu silně a netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. v 17. minutě domácí zahrávali přímý kop z úhlu. Míč se dostal k Šislerovi. Ten svým pokusem již rozjásal diváky, ale Berkovec pravděpodobně stihnul míč ještě vytáhnout před brankovou čárou. Na dorážku Uškoviče byl však už krátký - 1:1.

Vyrovnávací gól znamenal na dlouhou dobu konec pohledného fotbalu. Oba celky vyztužily obranné řady a hra se tak odehrávala především ve středu hřiště. Možná proto přišla druhá branka do sítě Slávie jako blesk z čistého nebe. V 33. minutě vyrobila obrana Sešívaných chybu, když Latka přišel v souboji o míč. Ten se dostal k Uškovičovi, který se rozběhl na branku, před Berkovcem zachoval chladnou hlavu a s přehledem skóroval - 2:1. Domácí byli do konce poločasu ještě jednou blízko další brance. V 38. minutě po levé straně prošel přes polovinu hřiště Štěpán, dostal se až do vápna, kde stihnul odcentrovat a následně v souboji s hostující obranou upadl. Jenomže přihrávka vyšla vniveč a faul na Štěpána rozhodčí také neodpískal.

Druhý poločas začali sice aktivněji hosté, ale Hradec brzy začal vystrkovat růžky z rychlých brejků. Nejprve se do rychlého brejku dostávali Šisler s Harbou, ale slávistická obrana na poslední chvíli zasáhla. Druhou příležitost měli domácí v 51. minutě, kdy ze skrumáže několikrát pálili, ale Sešívaní dokázali jejich pokusy vždy zblokovat. Hosté zahrozili v 58. minutě - nejprve Poděbradský odvracel hlavičkou jen těsně vedle Koubkovy branky a z následného rohu hlavičkoval těsně nad branku Škoda. A o pět minut později se přece jen dočkali. Slávisté předvedli rychlý průnik po levé straně, centrovaný míč Juhara se štěstím prošel ke Kiselovi a ten se z hranice pokutového kopu nemýlil - 2:2.

A pro  Hradec mohlo být i hůř, hosté byli nebezpeční zejména po levé straně a v 75. minutě už dokonce Škoda pronikal za hradeckou obranu, na poslední chvíli však zasáhl Fukal. Slávie měla převahu, ale jen za cenu otevřené  obrany. A to se jí vymstilo. V 78. minutě se dostal po přihrávce Šislera k míči střídající Halilovič, povodil si celou slávistickou obranu a střelou podél Berkovce vrátil vedení na hradeckou stranu 3:2. Sešívaní pochopitelně vrhli vše do útoku a během poslední čtvrthodiny si vytvořili drtivý tlak, který však nedokázali přetavit v kýžené vyrovnání. Hradec Králové tak v utkání bohatém na branky zdolal Slávii Praha 3:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme